Film

Kino koncert: Sisak susreće Rijeku u Art-kinu

art kino croatia
Foto: press
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Filmsku i glazbenu poslasticu u Art-kino donose Siščani iza naziva B.A.K.A. productions i benda ###, odnosno dR:dR:dR. U petak, 23. veljače u 20 sati održat će se projekcije glazbenih video spotova te filma Ples bijelog ljeta, a nakon toga i kino koncert.

Glavna poveznica Siska i Rijeke je ta što su nekad bili jaki industrijski gradovi. Danas u njima bivše tvornice stoje kao zapušteni betonski spomenici, a upravo se u toj scenografiji nalazi i troje mladih tinejdžera u vrelo provincijsko ljeto u filmu „Ples bijelog ljeta“, srednjometražnom filmu u režiji Gorana Nježića i Matije Tomića koji je osvojio nagradu Innsbruck Film Campusa za mlade filmske talente te posebno priznanje žirija za režiju. Uz film, prikazat će se pet glazbenih video spotova koji su krasili domaće i strane top ljestvice najboljih videa prošlih godina te su uz to nagrađivani na festivalima.

Za kraj slijedi koncert sisačkog eksperimentalnog nosie rock benda ### čiji su članovi ujedno i osnivači te dio samog kolektiva. Kako izgovoriti naziv grupe? To je zvuk koji nastane kad tri puta lupite jednim predmetom u drugi. Kako za sebe kažu, osnovani su 2012., rođeni osamdesetih, rasli devedesetih, prosvirali nultih, a sve to pokrivaju svirkom. Bend je početkom drugog mjeseca izbacio svoj peti album “Uzvodno” te će ovaj koncert ujedno biti i prva izvedba novog live materijala i početak turneje.

Razgovor s autorima vodit će Dragan Rubeša.

Svoje mjesto u Art-kinu možete rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org) ili telefonom (051 323 261) svakim danom od 16 do 20 sati te ih kupiti online putem platforme ulaznice.hr.

Be social

Komentari