Film

Kultni komedija “Neki to vole vruće” u sklopu programa Art-kina Croatia

Foto: press Art-kino Croatia
Vrijeme čitanja: 2 minute

U ponedjeljak, 17. prosinca u 18 sati u Art-kinu bit će prikazana kultna komedija Neki to vole vruće (Some Like It Hot, SAD, 1959.) u sklopu mjesečnog filmskog programa Filmskog kluba 54+.

Ulaz na ovaj program slobodan je za sve članove Filmskog kluba 54+. Članovi svoju ulaznicu mogu podići na blagajni Art-kina uz predočenje članske iskaznice, dok oni koji se još nisu učlanili mogu to učiniti bilo koji dan tijekom redovnog radnog vremena blagajne (od 16:00 do 20:30).

Filmski klub 54+ djeluje u okviru projekta Moja filmska priča, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, kojim Art-kino nastoji osnažiti razvoj lokalne filmske kulture i sugrađanima s navršenih 55 godina života omogućiti veću uključenost u kulturni život zajednice.

Foto: press Art-kino Croatia

Članovi Filmskog kluba 54+ tako će tijekom kino sezone 2018/2019 moći pohađati niz kreativnih radionica vezanih za film, volontirati u realizaciji redovnih programa Art-kina i aktivno sudjelovati u osmišljavanju prigodnih mjesečnih filmskih programa i predlagati filmove koji će biti prikazani.

U filmu Neki to vole vruće dva siromašna čikaška glazbenika Joe (Tony Curtis) i Jerry (Jack Lemmon) svjedoče mafijaškom obračunu, ali nekako uspijevaju spasiti živu glavu. Kako bi pobjegli iz Chicaga i izbjegli daljnju odmazdu mafijaša, dvojac se prerušava u glazbenice Josephine i Daphne i nalazi novu gažu u ženskom orkestru koji putuje za Miami.

Orkestrom žari i pali pjevačica Sugar Kane (Marilyn Monroe) u koju se zaljubljuje Josephine, dok se Daphne pak ne može otarasiti bogataša koji je pokušava zavesti. Ta vruća situacija u Miamiju još se više zahuktava dolaskom mafijaša na gangstersku konvenciju…

Nakon filmske projekcije slijedi prigodno blagdansko druženje za članove Filmskog kluba 54+ u atriju Art-kina.

Be social

Komentari