Izvedbene umjetnosti

LAB&TD raspisuje otvoren natječaj za projekte izvedbenih umjetnosti za mlade autore!

Foto: itd.sczg.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: itd.sczg.hr
Foto: itd.sczg.hr

Pozivamo mlade umjetnike – redatelje, dramaturge, koreografe, glumce, plesače, glazbene, likovne, medijske i filmske umjetnike, kreativce i entuzijaste – da predstave svoj autorski rad iz područja izvedbenih umjetnosti 15. srpnja 2014. u Teatru &TD!

Pridružite nam se u planiranju nove sezone Teatra &TD i predstavite svoj projekt u nastanku. Prikažite isječak svog novog autorskog rada iz polja izvedbenih umjetnosti (kazalište, ples, performans, instalacija, glazbeno-scensko djelo, multimedijalna predstava, itd.) u trajanju od maksimalno 7 minuta.

Nudimo vam prostor Velike dvorane Teatra &TD 15. srpnja, vrijeme izvedbe do 7 minuta, 2 reflektora, CD player, zainteresiranu publiku i znatiželjni žiri hrvatskih umjetnika i producenata. Imajte na umu da je vrijeme postava scene vrlo kratko. Odabrani projekti dobit će prostor, organizacijsku, mentorsku, tehničku i financijsku podršku za produkciju izvedbenog projekta u 2015. godini.

Pošaljite koncept projekta (do 2000 znakova), biografije autora (do 1000 znakova) i kontakte n kultura@sczg.hr s naznakom „za Natječaj LAB &TD-a“ do 9.7.2014. u ponoć!

U svojem se kazališnom programu Kultura promjene oslanja na poetiku &TD-a iz njegovih najranijih dana 60-ih godina 20. stoljeća, poetiku avangarde, eksperimentiranja, pomicanja granica i slobode stvaralaštva. Teatar &TD nije žanrovski profiliran čime ostavlja mogućnost uspostavljanja novih estetika i suvremenih produkcijskih oblika suradnji. &TD djeluje kroz nekoliko modula: &TD&TD (produkcije, koprodukcije, postprodukcije), EDU&TD (edukacijski programi), &TD u rezidenciji (rezidencije hrvatskih i međunarodnih umjetnika) i LAB&TD.

LAB&TD višegodišnji je projekt Teatra &TD/Kulture promjene SC-a, usmjeren prvenstveno na autore mlađe generacije u području izvedbenih umjetnosti koji teško dobivaju priliku za afirmaciju i istraživanje. LAB je, kao što sama riječ kaže, laboratorij – mjesto istraživanja, prostor u kojem su pogreške dozvoljene i prostor koji dopušta autorima da se razvijaju, da propitkuju, istražuju, prostor koji potiče i afirmira slobodu stvaralaštva. Kroz LAB&TD prošli su brojni autori mlađe generacije.

Izvedbeni natječaj LAB&TD-a nastavak je i razvoj projekta Kulture promjene SC-a „Noćni lab“ kojeg su osmislile i vodile Irena Čurik i Silvija Stipanov po receptu britanskih „Scratch“ noći.

Be social

Komentari