Glazba

Mimika Orchestra promovira album “Divinities From The Earth and The Waters” u MSU

Mimika Orchestra
Foto: Matija Roglić/KSET
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Mimika Orchestra održat će promociju albuma “Divinities of the Earth and the Waters” u petak, 25. svibnja u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti.

Zvuk Mimika Orchestra može se opisati kao mješavina progresivnog rocka, jazza i tradicionalne glazbe, ali tu su i teški grooveovi, sintesajzeri, live elektronika i free jazz improvizacije. “Divinities of the Earth and the Waters” konceptualni je album o čovječanstvu, zajedničkoj povijesti i kulturnoj povezanosti, ali i o psihodeličnom putovanju pojedinca u samoga sebe, svoje strahove i moralne dileme. Oni su predstavljeni kroz niz događaja temeljenih na južnoslavenskoj i drugim balkanskim tradicijama, slavljima i glazbenim stilovima, a radnja prati protagonista od ranog djetinjstva do sprovoda.

Album sadrži sedam kompozicija koje je napisao i aranžirao Mak Murtić, a pod njegovom palicom izvelo ih je preko 30 glazbenika. Miks je radio Hrvoje Nikšić, mastering Petar Dundov, a za likovno oblikovanje i dizajn bila je zadužena Jiao Guo .

Na zagrebačkoj promociji albuma Mimika Orchestra u cjelosti će predstaviti uradak “Divinities of the Earth and the Waters”. Uz orkestar gostuje i jedan od sudionika albuma Rob Milne (bas klarinet, saksofon) te skladatelj, autor, vokalista i istraživač tradicije sevdaha Damir Imamović.

Uz orkestar i cjelokupni zvučni nastup, osmišljen je i videozid autorice Ive Gavrilović koji se veže uz cjelokupnu priču. Nastup će se održati u Muzeju suvremene umjetnosti u vrhunski opremljenoj dvorani Gorgona te će orkestar za ovu prigodu biti i proširen s dodatnim i često gostujućim članovima iz Hrvatske i Slovenije.

Ulaznice

Ulaznice su 70 kn u pretprodaji, a 80 kn na dan koncerta. Mogu se kupiti u sustavu entrio.hr. Nakon koncerta održati će se after party u klubu Spunk (NSB) s DJ-em Damjanom Morellom.

Be social

Komentari