Intervju

Delorean Bend: “Ne želimo zvučati kao drugi gažerski bendovi, želimo biti uvjerljivi i autentični”

Foto: Helena Kezerić/Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 3 minute
Foto: Helena Kezerić/Ziher.hr
Foto: Helena Kezerić/Ziher.hr

Subota u Vintage Industrial Baru i vremenski uvjeti koji pogoduju samo lakim pingvinima obilježili su vikend mnogih. Ono što je novina jest podatak da Zagreb ima novi kickass bend – DeLorean Bend. Dečki su prezentirali koncept svog glazbenog djelovanja kroz šaroliku set listu obrada pjesama najvećih legendi rock’n’rolla, aktualnih rock imena te nam servirali i jedno ugodno iznenađenje.

Sam nastup počeo je dosta kasnije od predviđenog. Oblak nestrpljivog iščekivanja nadvio se nad Savsku. Razbijen je Led Zeppelinom i njihovom dobro znanom Whole Lotta Love. Uslijedila su dva bloka, svaki od po devet pjesama. Tako smo u izvedbi DeLoreana mogli čuti hitove  The Creama, The Whoa, Roling Sonesa, Iron Butterflya, bilo je tu i Arctic Monkeysa, The Racountersa, Nirvane, pa čak i Selah Sue. Svoje oduševljenje publika je pokazivala glasnim aplauzom i povicima između svake pjesme. Da su dečki izašli na drugi bis, sigurna sam da bi dobili i treći. Nakon što su se dojmovi slegli, povukla sam DeLorean Bend za rukav i zamolila da se predstave kroz nekoliko kratkih pitanja.

Tko sve čini DeLorean Bend?

DeLorean bend čine Dimitrije Đokić, Nenad Mandić te Luka i Andro Jambrošić.

Što vas je potaknulo na osnivanje benda?

Na osnivanje benda nas je prvenstveno potaknula ljubav prema glazbi, što staroj, što novoj. Budući da svi sviramo u bendovima i međusobno se znamo već duže vrijeme, a i nemali broj puta smo svirali jedni s drugima u matičnim bendovima, nije bila teška odluka da se nas četvorica spojimo i krenemo svirati obrade. Drugi razlog je da je sviranje obrada i gaža čisto okej izvor prihoda sa strane, pa se i to isplati. Dakle sviramo sve vrste glazbe za sve prigode. Od svadbi preko raznoraznih proslava, čega god se sjetite. Nemamo problem s time da je transparentno da smo gažeri i da sviramo samo za lovu, ali se trudimo, kada već sviramo obrade, da ih sviramo na način kao da su naše pjesme. Odmah smo se u startu dogovorili da ne želimo zvučati kao drugi gažerski bendovi. Želimo zvučati uvjerljivo i autentično.

Foto: Helena Kezerić
Foto: Helena Kezerić

Prvi nastup je iza vas, kako ste zadovoljni odazivom i reakcijama publike?

Jako, ali stvarno jako smo zadovoljni reakcijom publike i atmosferom koja je bila u Vintageu. Dio benda je bio malo nervozan prije koncerta, ali sve je palo u vodu kad su krenuli prvi taktovi i kad smo vidjeli kako su ljudi dobro raspoloženi.

U subotu smo od vas mogli čuti obrade. Kako slažete set listu? Radi li se tu o osobnim favoritima članova ili imate neki sistem?

Playlistu smo slagali po principu dokumentarca 7 Ages Of Rock. Nismo htjeli samo izaći na stage i krenuti svirati obrade, trebali smo nekakvu priču. Taj dokumentarac nam se svidio i izgledao je kao dobra ideja. Pjesme smo redali više-manje kronološki. Od 60-ih, pa naovamo do dvijetisućitih.

Planirate li u budućnosti ostati na obradama ili postoji mogućnost da DeLorean Bend prezentira i autorske stvari?

Koliko god bi bilo lijepo imati još jedan autorski bend, Delorean će ostati samo na obradama. Sa strane imamo dovoljno autorskih bendova tako da će DeLorean ostati samo bend koji svira obrade. I neka, ne smeta nam to.

Gdje vas se sljedeće može čuti?

Nemamo još dogovorenu sljedeću svirku, ali potrudit ćemo se da bude što prije. Čim ju dogovorimo sve ćete moći vidjeti na našoj Facebook stranici.

Be social

Komentari