Glazba

Mjesečna doza popa: Jamie xx, Jessie Ware, Troye Sivan i drugi

doza popa
Izvor fotografija: Facebook.com
Vrijeme čitanja: 2 minute

Stigli smo do još jednog izdanja rubrike Mjesečna doza popa. Travanj je bio nalik ožujku po pitanju uzbuđenja, ali označava i blagi oporavak svjetske glazbe. Ima nešto albuma u najavi, a nižu se i više-manje dobre singlice.

Tako albume u najavljuju The 1975 („Notes on a Conditional Form”, 22.5.), The Killers („Imploding the Mirage”, 29.5.), Jessie Ware („What’s Your Pleasure”, 19.6.), HAIM („Women in Music Pt. III”, 26.6.), a vjerojatno i Troye Sivan, čiji novi singl Take Yourself Home služi kao još jedan dokaz da mu se po pitanju popa smije vjerovati.

Novosti iz pop svijeta

Selena Gomez, pop fenomen pokušaja i pogrešaka, ovaj puta je pogodila i to s novim singlom Boyfriend. Možda vam padaju na pamet Ariana Grande i Social House ili Mabel. E, pa Selena ima malo bolji singl od Mabel, ali ne tako dobar kao Ariana i dečki. Sam Smith i Demi Lovato brzom su kampanjicom najavili i svijetu predstavili suradnju I’m Ready oko koje sam i dalje podvojen. Catchy, euforično, ali opet brzo složeno i očekivano. S druge strane, spot s idejom zamišljene queer Olimpijade 2020. je odličan i nešto sasvim drugačije. Vratila se Lindsay Lohan s osrednjim, predvidljivim singlom Back To Me, ali zvuči solidno.

Mala digresija, ako se ništa na playlisti ne ulovi, a znam da hoće, Rina Sawayama ima debi album koji je, doslovno, neodoljiv. Trenutno najbolji pop album godine. Zamislite na istom albumu rani zvuk Britney Spears samo čišći i onako, na steroidima, primjese nu metala i izravan, direktan ženski vokal spreman za radio stanice i arene. Tako Rina zvuči.

Još malo povrataka

James Blake počastio je s You’re Too Precious, tu je nova Laura Marling, a Jamie xx iznenadio je novom pjesmom idontknow. Evanescence su razvalili na Wasted On You. Dostignućima travnja se pridružio i provjereno dobar francuski producent i pjevač Woodkid singlom Goliath. “Otkriće” mi je i Dermot Kennedy, čiju The Corner na playlisti niže možete čuti u originalu, ali i u posebnoj verziji uživo. Ne propustite genijalnog Orvillea Pecka koji cijelim svojim opusom čini razliku, a Summertime je travanj definitivno učinila podnošljivijim.

Novoj playlisti pridružili su se i Arca, Bon Iver, Faye Webster, Florence + The Machine, girl in red, Hazel English, Jake Bugg, Joji, Omar Apollo  i mnogi drugi. Sve u svemu, puno opuštenih, feel good stvari u dobrom miksu.

Mjesečna doza popa uobičajeno donosi i mnogo skrivenih ušnih bombončića, koje sam vrijedno istražio za vas. Stoga se slobodno ne ustručavajte zasladiti, kako glazbom, tako i drugim, trenutno nam dostupnim i ostvarivim, životnim radostima. „Summer body“ je ionako stvar prošlosti, zar ne?

Do sljedeće doze, nastavite se čuvati.

Be social

Komentari