Izvedbene umjetnosti

Mjuzikl “Sunset Boulevard” dolazi u riječki HNK Ivana pl. Zajca

Foto: www.hnk-zajc.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

Mjuzikl “Sunset Boulevard” u HNK Ivana pl. Zajca imat će dvije premijere, 8. i 9. veljače u 19 sati, s dvije različite podjele. U petak su u glavnim ulogama Olivera Baljak kao Norma Desmond i Nikola Nedić Kao Joe Gillis, dok će u ulozi Betty nastupiti Leonora Surian Popov koja već dan kasnije preuzima ulogu Norme Desmond uz Damira Kedžu u ulozi Joea i Elenu Brumini kao Betty.

Mjuzikl je već dugo želja publike riječkog HNK Ivana pl. Zajca. Ideja da to bude baš “Sunset Boulevard” slavnog Andrewa Lloyda Webbera potekla je od maestra Igora Vlajnića koji je tekst preveo i prepjevao na hrvatski jezik. Mjuzikl je nastao u suradnji svih umjetničkih ansambala Zajca – Hrvatske drame, Talijanske drame, Opere i Baleta, s oko 150 sudionika, u režiji Renate Carole Gatice i koreografiji Tihane Strmečki.

Kako je kazao Igor Vlajnić, “riječ je o mjuziklu jednog od najvećih skladatelja tog žanra koji se proslavio gotovo svakim svojim djelom. “Sunset Boulevard” od samih je početaka na Broadwayu postigao veliki uspjeh. Ovaj mjuzikl ima veliku i snažnu dramsku komponentu. Naša je ideja bila makismalno iskoristiti snage umjetničkih ansambala Kazališta i mislim da smo uspjeli izvući najbolje iz svih. Drago mi je što ćemo našoj publici pružiti ono što im nedostaje. Nadam se da će svi osjetiti ovu našu timsku energiju”.

Foto: www.hnk-zajc.hr

Redateljica mjuzikla i ravnateljica Hrvatske drame Renata Carola Gatica istaknula je kako se kroz “Sunset Boulevard” potenciraju sve specifične vrline svakog od ansambala. “Mjuzikl u riječkom Kazalištu je biser! To je mjuzikl visokokvalitetne dramske radnje. Svaki glumac i svaki redatelj može samo sanjati o onome što sve ovaj mjuzikl nudi – veliki raspon emocija i mogućnosti. Imate prave životne situacije, od poljupca, plača, šamara pa do ubojstva. A mjuzikl postavlja i važna pitanja za one koji u predstavi traže dublja značenja, a ne samo zabavu. Kako nas društvo tretira kada postanemo stari i neprivlačni? Svi su bili u dilemama vjeruju li u ono što rade, imaju li strast za to što rade ili su tu samo zbog novca, žele li raditi posao koji ih ispunjava, živjeti s osobom koja ih usrećuje itd. Dakle, u takvom glamuroznom, sjajnom holivudskom ozračju ima mjesta i mnogim univerzalnim pitanjima pa svi mogu naći nešto za sebe”.

U ulozi Joea Gillisa izmijenjivat će se tri riječka dečka, Nikola Nedić, Marko Fortunato i Damir Kedžo, dok će u ulogu velike glumice Norme Desmond uskočiti Olivera Baljak i glumica Talijanske drame Leonora Surian Popov koji će utjeloviti i Betty Schaefer. Dirigent je Igor Vlajnić, scenografi su Dalibor Laginja i Paola Lugarić, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović, oblikovatelj svjetla Dalibor Fugošić, a zborovoditeljica Nicoletta Olivieri. U velikom ansamblu predstave igraju i Aleksandar Cvjetković, Jasmin Mekić, Anastazija Balaž, Bruno Nacinovich, Giuseppe Nicodemo i brojni drugi.

Reprize mjuzikla “Sunset Boulevard” su 11., 12., 26., 27. i 28. veljače u 19 sati. Sponzor mjuzikla je HEP, partner je RIO Rijeka, a prijatelj mjuzikla je Oldtimer klub „Liburnia Classic Club“ Opatija.

Be social

Komentari