4. prosinca 2023.

Vrijeme čitanja: 4 minute Ove godine Advent na Ziheru donosi nagrade, ali i zanimljive priče i preporuke.

novo u kinu
3. prosinca 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Svjedočite povratku u renesansu s Beyoncé, zaplivajte s Aquamanom, doživite horor Crnog petka kakav ni zaposlenici u trgovinama nisu mogli zamisliti, poslušajte tišinu Tihe noći u izvedbi Johna Wooa, zasladite se čokoladnim majstorijama Willyja Wonke i, ukratko, proslavite blagdane uz filmove u prosincu.

Glazba

Močvara – Antifa night #7: Smrt fašizmu (već jednom), sloboda svima!

Foto: Facebook.com/ antifa night
Vrijeme čitanja: 2 minute

Svake godine smo u prilici slaviti obljetnicu oslobođenja grada Zagreba, onog nakon II. svjetskog rata, da ne bi bilo zabune. I ne ulazeći previše u detalje oko ustaša i partizana, treba proslaviti dan kada je naš glavni grad prestao biti glavni grad NDH, iliti zemlje Darth Vadera (nije to George Lucas slučajno). A kako to bolje proslaviti nego uz krijes na mjestu gdje je Jugoslavenska armija kročila na okupirano zagrebačko tlo. Sasvim slučajno to mjesto se nalazi kraj Kluba Močvara koji još slučajnije obilježava i slavljenički tjedan svog postojanja.

Preko dana na nasipu ispred Močvare moći ćete sudjelovati na raznoraznim prikladnim radionicama, sve od reda u znaku oslobođenja od opresije, bilo u obliku avijatičarskih vježbi na tlu, izradi naljepnica (stickera) za sve bankine ili gledanju filmova o Zagrebu iz vremena oslobođenja u organizaciji Motovun film festivala. Dok ćete navečer moći iskaliti svoj još uvijek potiskivani bijes uz:

N.O.B. o kojem, unatoč uloženom trudu i neiscrpnoj potrazi, ne postoji niti jedan trag na internetu, osim onoga koji su planirano ostavili u najavama svog nastupa. Misterij je najbolja reklama, a prema samom imenu benda jasno je da su pogodili temu. Prema službenim najavama na stranicama Močvare oni: “neće dozvoliti da se zaborave stihovi ostavljeni nam u slobodarsko naslijeđe, a koji čine bogatijima i nas i sve buduće generacije.” Može.

NAMET  je relativno novi četveročlani bend koji svakim nastupom dobiva sve bolje recenzije za ono što rade. Sviraju black crust, ili opisno: moderni crust u kombinaciji s naslijeđem death i black metala, što ih čini vrlo energičnom kombinacijom zvuka i vokala. Ukoliko želite provjeriti kako zvuče prije nego što počnu slaviti slobodu u svim oblicima, poslušajte njihov album prvijenac Never Ending Struggle, napravljen u DIY produkciji.

LOŠPRIMJER su metalizirani rifovi, angažirane teme i legendarni punk status. Ali da ne bude sve tako suhoparno, ekipa ima duha i stila, a bogami i zasluženog staža na sceni. Iza njih su tri studijska albuma: “Pozdrav Dabru”, “Malo Sunca” i “Slikovnica” kao potvrda kvalitete i dugovječnosti. Pjesme su im istinite, melodijski pamtljive i prvenstveno zabavne.

DEBELI PRECJEDNIK/ FAT PREZIDENT bi bio melodični punk i hardcore ritam, ali prvenstveno legendarni bend iz Osijeka. To su ljudi na sceni s gomilom dobro poznate energije koji čak i ne toliko zagrižene fanove obraduju i ponesu svojim iskusnim i energičnim nastupima. Iza sebe imaju više od dvadeset godina nastupanja i borbe protiv stajanja u publici, a sviraju prepoznatljivi i adiktivni punk u najsunčanijem kalifornijskom obliku.

DJ VLAJA je čovjek koji zna što želite čuti. Ne boji se popularne glazbe, ali mu nije strano niti dotaknuti one svima dobro poznate malo žešće i opskurnije vode. On ima misiju, stvoriti plesnu atmosferu i zabavu.

Cijena karte za koncerte je 35 kuna, vrata se otvaraju u 21:30, a program ispred kluba organiziran je već od 15 sati.

Smrt fašizmu (već jednom!) i sloboda svima koji se usude.

Be social

Komentari