Glazba

Motörhead novi headliner 11. INmusic festivala

Foto: www.inmusicfestival.com
Vrijeme čitanja: 2 minute

Motörhead, neosporne ikone glasnog rock ‘n’ rolla iduće ljeto stižu na zagrebački INmusic festival! Unatoč tome što mnogi Motörhead svrstavaju u metal žanr, frontmen benda Lemmy odlučno i čvrsto stoji iza toga da je Motörhead, jednostavno, rock ‘n’ roll te koncerte započinje rečenicom: “Mi smo Motörhead i mi sviramo rock ‘n’ roll!” Rečenica je to koja će odjeknuti i Jarunom!

Motörhead, jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih rock bendova, davne 1975. godine osnovao je pjevač, basist i autor pjesama Ian Fraser Kilmister – Lemmy, ujedno i jedna od najlegendarnijih ličnosti u povijesti rock glazbe. Osim bojom glasa, Lemmy je poznat i po svom imidžu i brkovima, a karakterizira ga i scenski nastup uz neuobičajen položaj mikrofona. Prepoznatljivosti i jedinstvenosti Motörheadovog zvuka prvenstveno doprinosi Lemmyev ‘poderani’ vokal i tutnjava basa, ali i čvrsti bubnjevi te žestoki gitarski riffovi.

Osim kultnim glazbenim statusom, Motörhead se može pohvaliti i jednim od najpoznatijih logotipa. Logo s veprovim očnjacima i lancima u raznim je varijacijama prisutan tijekom cijele Motörheadove karijere te se nalazi i na naslovnici najnovijeg albuma “Bad Magic” koji je objavljen u kolovozu ove godine. Gazbeni su kritičari “Bad Magic” proglasili najboljim Motörheadovim albumom izdanim tijekom proteklih 20 godina njihove karijere. Bend je sveukupno izdao 23 studijska albuma, 10 live albuma, 12 kompilacijskih izdanja i 5 EP-a. Diljem svijeta prodano je više od 15 milijuna Motörheadovih albuma.

INmusic festival #11 održat će se od 20. do 22. lipnja 2016. godine na Jarunu u Zagrebu uz potporu Ožujskog piva te OTP banke, a uz Motörhead će zasvirati i Florence and the Machine. Cijena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 299 kuna (+ troškovi transakcije), dok cijena za sedmodnevni festivalski kamp iznosi 200 kuna (+ troškovi transakcije). U prodaji je i ograničena količina posebnih INmusic blagdanskih paketa koji sadrže trodnevnu ulaznicu za INmusic #11, festivalsku majicu, dvije limenke Ožujskog piva, voucher OTP banke u vrijednosti 100 kuna za izradu ili nadopunu prepaid kartice te etui za karticu. INmusic blagdanski paketi mogu se kupiti putem službenog festivalskog web shopa (369 kuna + troškovi dostave) ili u Dirty Old Shopu u Zagrebu (369 kuna).

Be social

Komentari