kinu
28. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled novih naslova u kinu u friško načetom ožujku.

ziherung
19. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 6 minute Gasim Ziherung. Dugo sam razmišljao i nisam u stanju sam sa sobom napraviti kompromis i reducirati njegov obujam – jedini logičan korak je ugasiti ga, pozdraviti se s čitateljstvom i pozvati vas da i dalje pratite playliste na Spotifyu koje se daju naći tako da utipkate “Ziherung *insert ime mjeseca na engleskom*”.

Glazba

My Baby – pripremite se za trojku koja s lakoćom oduševljava publiku

My Baby
Foto: Martina Trbuščić / Ziher.hr
Vrijeme čitanja: < 1 minute

Malo je reći da su nizozemsko-novozelandska atrakcija My Baby miljenici (samo) zagrebačke publike jer su koncertom u Rijeci prošle godine dokazali da je sveopća hrvatska publika itekako zaražena i ovisna o voodoo bluesu koji nam dostavljaju preko odličnog scenskog nastupa, jedinstvenog zvuka i izuzetne energije.

U naslovu je već navedeno, kako je i naš novinar dobio dojam s koncerta koji datira iz 2016. u Tvornici, My Baby radi jedinstveni party za one kojima je rock bliži od elektronike. I to rade savršeno usklađeno i privlačno.

Ovaj petak, 16. studenog, dolaze na poznato mjesto – Tvornicu kulture – koja po novome prima blizu 2500 ljudi, a ne sumnjamo da će ljubav prema fingerpickin’ gitarama, funku, gospelu i bluesu razvaliti prostorom koji sad ima svjetski standard.

Novi album “MOUNAIKI” vani je od 5. listopada ove godine, a uz prethodni “Prehistoric Rhythm”, “Remedy II” i “Shamanaid”, uz prvijenac “My Baby Loves Voodoo!”, trebalo bi biti dovoljno za nešto više od dva sata plesa.

Za nastup su spremni i članovi – vokalistica i multi-instrumentalistica Cato van Dyck, njen brat Joost van Dyck na bubnjevima i gitarist Daniel Johnston – koji se trenutno nalaze na europskoj turneji te u velikoj formi dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture.

Ulaznice u pretprodaji iznose 70 kuna, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 90 kuna.

Službena prodajna mjesta su Tvornica kulture, Aquarius CD Shop, Dancing Bear, Croatia Records, Dirty Old Shop, Pločnik, Rockmark te Entrio prodajna mjesta i entrio.hr.

(Visited 117 times, 1 visits today)
Be social

Komentari