Istaknuto
28.09.2022.

Vrijeme čitanja: 6 minute Britney Spears je planetarna megazvijezda, ali 13 godina bila je žrtva robovskog odnosa.

16.09.2022.

Vrijeme čitanja: 4 minute Nego, jeste li bili na gigovima kroz ljeto? King Gizzard and the Lizard Wizard su odradili dva fantastična koncerta u Šibeniku i nakon koncerta u Pragu otkazali ostatak turneje. Ovo su potencijalno koncerti o kojima će se dugo pričati.

Film

Nagrađeni filmovi 14. Four River Film Festivala i 26. Filmske revije mladeži dostupni online

17.09.2021. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Premda pandemija i dalje diktira pravila i onemogućava okupljanja na kakva smo navikli, interes za umjetnost ne nestaje. Uspješna provedba 14. Four River Film Festivala i 26. Filmske revije mladeži pokazala je da bez obzira što je dio publike pratio program uživo iz Urbanog parka Hrvatskog doma u Karlovcu, a dio u online okruženju, festivalsko raspoloženje nije izostalo.

Dodjelom nagrada najboljim srednjoškolskim filmovima, 11. rujna, natjecateljski i festivalski program priveden je kraju. Španjolski film obogaćen intimnom temom i autentičnim filmskim sredstvima, „Zalij mi cvijeće” u režiji Jordi Sanz, osvojio je Grand Prix. Nagradu publike odnio je film „Pisac” u režiji učenika Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju iz Zagreba. Film koji je najuvjerljivije osudio nasilje po odluci žirija mladih, „Pokreni solidarnost” u režiji Medicinske škole Osijek, zaslužio je Žutu zastavu.

Kako održani program ne bi značio kraj ovoga druženja, do 20. rujna moguće je pogledati dodatne online projekcije nekih od najboljih i nagrađenih srednjoškolskih filmova te tako produžiti atmosferu prožetu kreativnošću i autentičnošću.

 

(Visited 49 times, 1 visits today)

Komentari