nova glazba
21. siječnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

očekujemo
31. prosinca 2022.

Vrijeme čitanja: 20 minute Dora 2023 održat će se u Opatiji 11. veljače, a Vedran, Eva, Patrk i Helena otkrili su što očekuju od 18 odabranih kandidata.

Film

Nagrađeni filmovi 14. Four River Film Festivala i 26. Filmske revije mladeži dostupni online

Foto: Press
Vrijeme čitanja: < 1 minute

Premda pandemija i dalje diktira pravila i onemogućava okupljanja na kakva smo navikli, interes za umjetnost ne nestaje. Uspješna provedba 14. Four River Film Festivala i 26. Filmske revije mladeži pokazala je da bez obzira što je dio publike pratio program uživo iz Urbanog parka Hrvatskog doma u Karlovcu, a dio u online okruženju, festivalsko raspoloženje nije izostalo.

Dodjelom nagrada najboljim srednjoškolskim filmovima, 11. rujna, natjecateljski i festivalski program priveden je kraju. Španjolski film obogaćen intimnom temom i autentičnim filmskim sredstvima, „Zalij mi cvijeće” u režiji Jordi Sanz, osvojio je Grand Prix. Nagradu publike odnio je film „Pisac” u režiji učenika Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju iz Zagreba. Film koji je najuvjerljivije osudio nasilje po odluci žirija mladih, „Pokreni solidarnost” u režiji Medicinske škole Osijek, zaslužio je Žutu zastavu.

Kako održani program ne bi značio kraj ovoga druženja, do 20. rujna moguće je pogledati dodatne online projekcije nekih od najboljih i nagrađenih srednjoškolskih filmova te tako produžiti atmosferu prožetu kreativnošću i autentičnošću.

 

(Visited 60 times, 2 visits today)
Be social

Komentari