Nagrade

Nagradnjača: Luka Belani i Queen of Sabe u Klubu!

Foto: facebook.com/Klub
Vrijeme čitanja: 2 minute

Foto: facebook.com/Klub
Foto: facebook.com/Klub

U četvrtak, 6. ožujka, zagrebački Klub sprema nešto laganiju atmosferu. Ovoga puta u goste dolaze Luka Belani i Queen of Sabe. Mladi glazbenici već su dobro poznati domaćoj publici, a sada ćete imati priliku upoznati i njihov noviji rad.

Luka Belani

Luka Belani  glazbenik je iz Križevaca s adresom u Zagrebu. Sa svoja dva albuma, B-Side Of My Mind (2009) te Changin’ Chapters (2011) izadnih za Aquarius Records privukao je pažnju kritike i publike. B-Side Of My Mind je od strane nekoliko eminentnih kritičara nazivan debi albumom godine, a radijski singl Guarded By Angels završio je na petom mjestu godišnje liste najpuštanijih domaćih pjesama na Otvorenom radiju. Changin’ Chapters  postigao je još veći uspjeh koji je rezultirao znatnijim radijskim emitiranjem, velikom medijskom pažnjom, odličnim recenzijama u tiskanim i internet medijima te nastupom na INmusic festivalu 2011. na main stageu. Album je uvršten u Top5 domaćih albuma 2011. po godišnjoj listi Tportala u kojoj je sudjelovalo 32 glazbenih urednika i novinara.  Iskustvom broji oko 400 nastupa, solo i sa bendom. Uz nastupe u Hrvatskoj, to uključuje i nastupe u Londonu, Amsterdamu, Mađarskoj, Srbiji, turneju po jugozapadnoj Engleskoj te pet turneja u Njemačkoj, od kojih je pretposljednja bila i mini-europska uključujući Beč i Bratislavu. U travnju 2013. godine samostalno je objavio “What The Ghosts Want Us To Do” EP te trenutno snima novi album.

Queen of Sabe

Iza imena Queen of Sabe krije se mlada zagrebačka kantautorica Sabina Herman koja se široj javnosti predstavila 2010. godine kada je sa svojom pjesmom ‘Mr. Fool’ osvojila prvo mjesto na jednom zagrebačkom demo natjecanju. Nakon toga nastavlja s koncertima u pratnji stalnog gitariste Nevena Krčmareka te konstantno radi na stvaranju autorskog materijala, ponajviše na engleskom jeziku. Prošle godine  predstavila se i sa svojim prvim singlom i videospotom na hrvatskom jeziku, “Tragovi”,  u produkciji Marka Mrakovčića.

Za sve vas koji volite mirnije zvukove i cijenite hrvatsku kantautorsku scenu koja iz dana u dan sve više oduševljava, Ziher je pripremio 2×2 upada u Klub! Sve što trebate napraviti je shareati facebook objavu  (stavite ga na ‘javno’ kako bi vas uspješno mogli pronaći) i čekajte do ponedjeljka kada ćemo na Facebooku objaviti sretne dobitnike!

Be social

Komentari