Nagrade

Nagradnjača: Partibrejkers u Vintage Industrial Baru

facebook.com/pages/Vintage-Industrial-Bar - Nemanja Đorđević
Vrijeme čitanja: 2 minute
facebook.com/pages/Vintage-Industrial-Bar - Nemanja Đorđević
Foto: facebook.com/pages/Vintage-Industrial-Bar – Nemanja Đorđević

Partibrejkers, rock ‘n’ roll stroj pokrenut u kasno ljeto 1982., održat će sutra, u četvrtak 5. veljače svoj prvi koncert u zagrebačkom Vintage Industrial Baru. Bit će to jedinstvena prilika da se Partibrejkers nakon nešto dužeg vremena poslušaju u klupskoj atmosferi s ograničenim brojem karata.

Punk energija, blueserska duša i garage stav komponente su koje beogradsku grupu Partibrejkers i njezinog frontmena Caneta čine za jedne od najutjecajnijih i najomiljenijih rock ‘n’ roll pojava na ovom našem području. Biografija Paritbrejkersa sočna je baš kao i njihovi klasici kojih nam ‘nikad’ dosta’: Hiljadu godina, Prsten, Mesečeva kći, Kreni prema meni, Sunca sin, Najbolje se putuje…, Hipnotisana gomila.

Četverac u sastavu: na bubnjevima Manza, na gitari Anton, na drugoj gitari Kostadinović te za mikrofonom Cane, osnovali su Partibrejkerse u kolovozu 1982., dva mjeseca kasnije imali su prvi nastup, a nedugo potom u Zagrebu čak njih pet zaredom. Tada ih je pomno pratio gospodin Đoni Štulić pa im je za posljednji u nizu uskočio kao tonac.

Foto: facebook.com/partibrejkers
Foto: facebook.com/partibrejkers

Od svojih početaka do danas izdali su sedam albuma. Kronološkim redom, to su: “Partibrejkers I”, “Partibrejkers II”, “Partibrejkers III”, “Kiselo i slatko”, “Ledeno doba”, “Gramzivost i pohlepa”  i  najnoviji “Sloboda ili ništa”. Tijekom ratnih godina Partibrejkers su u Hrvatskoj bili zabranjeni, a oni su uz svoje razne poraze i pobjede svirali koncerte u Sloveniji, Makedoniji i nekim europskim zemljama, objavljivali kompilacije, razilazili se, okupljali pa snimali nove materijele. 1998. godine ponovno su se vratili u Sarajevo, a u Hrvatskoj su prvi koncert održali tek početkom novog milenija.

Ziher ponovno nešto dijeli pa smo vam za ovaj intimni koncert Partibrejkersa osigurali 2×2 upada. Sve što trebate napraviti je u komentaru ispod objave na Ziherfejsu ostaviti vaše ime i prezime. Ulaznice se inače nalaze u pretprodaji po cijeni od 80 kn, a nabaviti se mogu u Dirty Old Shopu u Tratinskoj 18 te u Vintage Industrial Baru u Savskoj 160. Cijena ulaznice na dan koncerta iznosit će 100 kn.

Be social

Komentari