Nagrade

Nagradnjača: Vlasta Popić promovira ‘Kvadrat’ u Tvornici Kulture

Foto: press
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: press
Foto: press

Vlasta Popić, bučna post punk trojka iz Varaždina, dolazi u zagrebačku Tvornicu Kulture u petak, 13. ožujka. Bend koji duže vrijeme žari i pali regionalnim i europskim scenama i dobiva sve više poklonika upravo je izdao album “Kvadrat” kojeg će predstaviti na zagrebačkom koncertu. Ovaj punk-noise-pop bend nastao je u Varaždinu krajem 2007. u sastavu Tena Rak (bubnjevi i vokal), Ivan Ščapec (gitara i vokal) i Dražen Hižak (bas) – čije mjesto sada zauzima Dimitrij Petrović. U svojoj glazbi se igraju s utjecajima 80-ih i 90-ih godina, kao i s modernim strujanjima, a sve to miješaju u eksploziju obojane buke i melodija koje najbolje zvuče uživo.

Iza sebe imaju već nekoliko izdanja, EP “Najjača ultimativna mašina za ubijanje” iz 2010. godine te debitantski album “Za očnjake” iz 2012. koji je odlično prihvaćen od publike te svoje mjesto nalazi i na mnogim regionalnim godišnjim top listama. Krajem 2013. godine Vlasta snima i live album s rasprodanog koncerta u zagrebačkom Klubu, a ovo je izdanje odlična uvertira za energičan nastup kojega očekujemo u zagrebačkoj Tvornici.

Kao predgrupa će nastupati Moskau, art-core/noise/performans bend koji djeluje od 2009. godine i spaja glazbu s vizualnom umjetnošću i performansom. Iako matična postava broji 3 člana (Ivan Gundić, Bojan Koštić, Ivan Grobenski), postava benda varira i do 13 članova na raznim intrumentima (harmonika, saksofon, klavijatura, bicikl, jednožičana gitara…), uključujući i slam pjesnika Ivana Laića te plesačicu Andreju Salajec. Moskau do sada ima jedno službeno izdanje ”Moskau EP” iz 2010. godine, brojne koncerte te i dalje aktivno radi na novom materijalu uz planove za skorašnje novo izdanje. Iako dosta mlad bend, Moskau je već imao priliku nastupati u Tvornici, kao support Repetitoru.

Za ovaj vam je koncert Ziher spremio 2×2 upada, a sve što trebate napraviti je u komentaru ostaviti vaše ime i prezime. Budući da je koncert sutra, dobitnike izvlačimo ubrzo, u večernjim satima.

Be social

Komentari