Izvedbene umjetnosti

Najava – Festival sedam dana stvaranja

Foto: facebook.com
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

U Pazinu se i ove godine, od 10. do 16. kolovoza, održava Festival sedam dana stvaranja. Riječ je o 11. izdanju festivala koji promiče ideju o stvaranju međunarodne platforme za eksperimentalno, interdisciplinarno, umjetničko izražavanje. Kao i prijašnjih godina, tijekom sedam dana rada sudionicima će biti omogućeno sudjelovanje na tribinama, predavanjima, video večerima, performansima, izložbama i glazbenim događanjima. Organizatori najavljuju i mnogo zanimljivih gostiju. Sudjelovanje na radionicama možete si osigurati slanjem prijavnica na stranici festivala na kojoj su dostupne i sve informacije o kotizacijama i kontaktu, a prijave su otvorene do 25. srpnja.

Festival i ove godine nudi radionice koje pokrivaju različita umjetnička područja, pa tako likovna radionica ŠENJI IV razmatra brisanje granica realističnog izraza u kiparstvu i njegov prijelaz u apstrakciju, kazališna radionica Teatra KOMPROMIS pokušat će razbiti barijere i ispitati mogućnosti govornog i neverbalnog teatra te pokušati povezati kazalište s ostalim umjetničkim formama na Festivalu. Fotografska radionica bavit će se tradicionalnim fotografskim materijalima s ovogodišnjim posebnim naglaskom na dijapozitive, radionica glazbene kompozicije pod nazivom PAZINSKI ZVUCI stvarat će kompozicije na bazi prirodnih i umjetnih zvukova iz lokalnog okruženja, a radionica kreativnog pisanja INTER-PUNKT pokušat će uvesti sudionike u kreativno stanje koje će ih dovesti do njihovog vlastitog književnog izraza.

Osim sudionika radionica na Festivalu sedam dana stvaranja prisustvovat će i umjetnici sa svojim rezidencijalnim projektima čije će rezultate predstaviti na kraju festivala. Organizator festivala je udruga “Veliki Mali Čovjek” koja na području Pazina, a i šire, organizira različite manifestacije za mlade. Sustav 7ds njihov je najveći projekt koji je zamišljen kao edukacijski i produkcijski prostor koji će mladi umjetnici koristiti za istraživanje vlastitih granica i granica medija u kojem se izražavaju, a Festival sedam dana stvaranja zamišljen je kao vrhunac cjelogodišnje organizacije i promišljanja Sustava 7ds. Kako sami začetnici projekta kažu, temeljna ideja koja ih pokreće je da učeći o svom izvoru, iznutra možemo stvoriti izuzetna djela izvana.

Be social

Komentari