Glazba

Najava – High5: Najveći samostalni koncert u Tvornici Kulture perspektivnih rap dečkiju

Foto: facebook.com/visokihpet
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/visokihpet
Foto: facebook.com/visokihpet

Mladi rap dečki High5 nastupit će u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture u petak, 10. travnja  na njihovom najvećem i prvom solo koncertu na kojem će i promovirati dugoočekivani debut album.

High5, mladi trap gospodari Zagreba, su dosta svježe ime na sceni. Proboj je počeo prije godinu dana kada su nastupili upravo u Tvornici kulture kao predgrupa Prti Bee Geeu, a sada se vraćaju u ovoj prostor koji je označio njihov put prema samom vrhu hrvatskog rapa.

Samo je godina dana bila potrebna da High5 postanu jedan od najboljih novih rap izvođača u Hrvatskoj, ali i regiji. U prilog tome govore njihovi nastupi, bili su glavni izvođači na brucošijadi Fakulteta političkih znanosti tj. festivalu “Graffiti na gradele”, zatim su rasprodavali klubove u Osijeku, Ljubljani i Rijeci, što je rijetkost za bend koji ima samo EP iza sebe. Na posljednjem nastupu, ponovo uz Prti Bee Gee u Velikom pogonu Tvornice kulture, High5 su pokazali da su spremni za velike prostore i samostalne koncerte.

Ako svi njihovi nastupi nisu dovoljna potvrda, onda je to svakako ovogodišnja dodjela nagrada u sklopu Hip Hop Unity portala kada su osvojili nagrade za najbolji live act, te grupu i album godine, a njihov Žugi je dobio nagradu za MC-a godine.

Od EP-a „Triestri“, preko singlova “Ponekad repamo”, “Doobie” ili pak “Cheez”, High5 su izbacili još jedan hit “Sinusi”. High5 sa svojim radom već izazova strahopoštovanje, a trap gospodari Zagreba su odlučili izbaciti i prvi album na kojem upravo rade i trebao bi ugledati svjetlo dana ususret njihovom velikom zagrebačkom koncertu.

Ulaznice u pretprodaji iznose 25 kn, dok će na dan koncerta za ulaznicu trebati izdvojiti 35 kn. Službena prodajna mjesta su Tvornica kulture, Aquarius CD shop, Dirty Old Shop i sva prodajna mjesta sustava Entrio.hr te sama stranica www.entrio.hr. Organizator High5 koncerta je YEM.

Be social

Komentari