Glazba

Sir Tom Jones ovog će ljeta šarmirati Pulsku arenu

Foto: facebook.com/SirTomJones
Vrijeme čitanja: 2 minute

Tom Jones je uistinu živuća legenda, jedan od rijetkih glazbenika koji se počeo baviti glazbom u samim začecima modernog popularnog žanra te koji nastavlja živopisnu studijsku i koncertnu karijeru i dan danas. Iako je najpoznatiji po svojim hitovima It’s Not Unusual, Kiss, Delilah, What’s New Pussycat, I’ll Never Fall In Love Again i If I Only Knew, prvenstveno je rocker s istinskim ritmom bluesa i soula. Njegov spektakularni show presjek je karijere koja nadilazi sve glazbene ere i privlači publiku svih dobnih uzrasta. Ovo će ljeto u Puli na jednoj od najljepših pozornica u Europi Tom Jones izvesti najveće hitove iz svoje bogate karijere.

Nakon velikog uspjeha 39. studijskog albuma “Praise & Blame” 2012., Tom Jones je objavio album “Spirit in the Room” na kojem je u suradnji s producentom i gitaristom Ethanom Johnsom Tom vokalno zasjao kako samo on to može, a album uključuje pjesme koje su napisali Paul Simon, Leonard Cohen i Paul McCartney. Godine 2015. objavljena je njegova autobiografija pod naslovom “Over the top and back” uz prateći soundtrack “Long lost suitcase” koji je postigao odličan uspjeh na međunarodnom tržištu.

U svojoj impresivnoj karijeri dobio je mnoga priznanja; BRIT Award za izniman doprinos glazbi, nagradu Silver Clef za životno djelo, zatim Hitmaker nagradu od Američke kuće slavnih te prestižnu Music Industry Trust Award. Zbog doprinosa britanskoj pop glazbi engleska kraljica je Toma Jonesa proglasila vitezom 2006. godine te je od tada nositelj kraljičine titule Sir.

Tom Jones je zaista legendarni pjevač moćnog glasa čija karijera i svjetska slava traju neprekinuto gotovo pola stoljeća i tijekom kojih je prodao preko sto milijuna ploča i ostalih nosača zvuka, snimio nekoliko filmova, a među ženskom populacijom nadimkom Tigar iz Walesa nametnuo se kao jedan od najvećih sex simbola druge polovice 20. stoljeća. Prodaja ulaznica za ovu koncertnu senzaciju odvija se u sustavu Eventim po cijenama od 225, 280, 330, 390 i 490 (VIP) kuna. Nastupe tijekom ljeta  u pulskom amfiteatru potvrdili su i Zucchero, Sting, 2cellos i Grace Jones.

Be social

Komentari