Glazba

Najava: Stray Dogg i J.R. August u Saxu!

Foto: Press
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Dušan Strajnić, poznatiji kao Stray Dogg ili Dukat Stray, nakon malo više od godinu dana i jednog od najzapaženijih koncerata na kantautorskoj sceni u 2016.  u Lisinskom, ovoga četvrtka, 23. veljače, u sklopu hrvatske turneje stiže u Sax sa svojim „starim suborcem“ J. R. Augustom! Karte  po pretprodajnoj cijeni od 35 kuna mogu se nabaviti 21. i 22. veljače u Saxu od 18 do 20h, a na dan će koštati 45 kuna.

Počevši kao akustični kantautor, Dušan Strajnić – Dukat okupio je bend Stray Dogg koji je u vrlo kratkom vremenu izgradio kultni status nositelja beogradske scene i jednog od prepoznatljivih imena novog americana vala. Stray Dogg od 2011., kad su izbacili sjajan prvi album „Almost“, niže sjajne studijske materijale.

Već godinu dana kasnije izlazi „Fire’s Never Wrong“, a 2015. i treći album „Come Along Wind“, koji je privukao veliku pažnju i doživio promociju u Hrvatskoj uz rasprodanu malu dvoranu KD Vatroslav Lisinski. Stray Dogg, osim što je svirao na značajnijim festivalima regije, beogradskom Sava centru i rasprodanom KD Vatroslav Lisinski, može se pohvaliti i suradnjom sa svjetski poznatim Devendrom Banhartom na pjesmi „Time“. Uz sve to organizira i „Americana Night Festival“ u Beogradu koji je doživio već četiri izdanja.

Nikola Vranić, u glazbenom svijetu poznatiji kao J.R. August, mladi je umjetnik, kantautor i multiinstrumentalist iz Zaboka. Ljubimac je podjedanko publike kao i kritike, a pažnju javnosti zavrijedio je kvadrilogijom „Change of Seasons“ – pričom o 4 godišnja doba ispričanu kroz 4 videospota, od kojih se s prvim, „Man With A Magnificent Mind“, našao na ljestvici najperspektivnijih glazbenika na službenoj web stranici velikog Coldplayja. Prošle godine izbacio je „Tea Party with Mr. Death“ EP, a već početkom ove ponovno je zabljesnuo sa sjajnim aktualnim EP-om „33“.

Be social

Komentari