Glazba

Najava: The Soft Moon, darkwave / post – punk protagonisti premijerno u Zagrebu

press
Vrijeme čitanja: 2 minute
press
press

The Soft Moon pokrenuo je Luis Vasquez (vokal, gitara, synthesizer) 2009. godine kao solo projekt u vrijeme kada stvara, snima i radi na pjesmama za svoj debi album. Prije nego što je album ugledao svijetlo dana, Vasquez počinje okupljati bend oko svog projekta s idejom da nastupima uživo publici pruži jedinstveno i sveobuhvatno senzorno iskustvo. Tada mu se pridružuju Justin Anastasi (bas gitara), Damon Way (synthesizer) i Ron Robinson (vizualizacije), a početkom 2012. godine i Keven Tecon (bubnjevi).

Jedinstven zvuk i očaravajuće vizualizacije The Soft Moon hrvatskoj će publici predstaviti na svom prvom nastupu u Zagrebu, 08/04/2013 u Aquarius Klubu.

Prvi single, Breathe The Fire izlazi 2010. godine, slijedi Parallels te krajem iste godine i debi album The Soft Moon. Total Decay EP izlazi krajem 2011. godine, a bend tada odlazi na turneju i gostuje u mnogobrojnim klubovima te na mnogim festivalima u SAD-u, Kanadi i Europi.

Na turneji, na putu između gradova, ljudi i zgrada, nakon šest mjeseci intenzivnog rada na pjesmama, Vasquez odlazi u studio i snima materijal uz pomoć Monte Valliera, producenta iz San Francisca. Ubrzo nakon toga, krajem 2012. godine objavljuje i drugi album Zeros. Album počiva na novijem, pojednostavljenom pristupu koji otkriva uglađenost i izravnost pjesama i aranžmana.

Smješten u post apokaliptičnu, mračnu i hipnotičnu atmosferu, inspiriranu životom u kalifornijskoj pustinji Mojave i glazbenim uzorima Sonic Youth, Joy Division, Suicide i Bauhaus, pjesme sa Zeros protkane su zvukovima i pjesmama noći, sova i cvrkuta insekata, ritmovima perkusija iz džungle i plemenskim napjevima.

Mediji i kritika album su izvrsno prihvatili i ocijenili sa 7.5/10 pastemagazine.com, 4/5 allmusic.com, 7.0/10 pitchfork.com i 70% filtermagazine.com.

Zeros u cijelosti može poslušati na linku -> ovdje

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 60 kn možete kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 22, Zagreb), kino EUROPA shopu (Varšavska 3, Zagreb), Dallas music shopu (Tkalčićeva 7, Zagreb), glazbenoj knjižari Rockmark (Berislavićeva 13, Zagreb) te u Aquarius music shopu (Varšavska 13, Zagreb). Na dan koncerta ulaznice će se moći kupiti na blaganji Aquarius Kluba po cijeni od 75 kn

Be social

Komentari