Glazba

Najava: Veliki hardcore koncert u Močvari uz bendove Comeback Kid, Bane, My Iron Lung i World Eater

Foto: https://www.facebook.com/Comeback.Kid
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: https://www.facebook.com/Comeback.Kid
Foto: https://www.facebook.com/Comeback.Kid

Iako su nam misli o proljeću pokrivene sniježnim nanosima, iz kluba Močvara već stiže najava koncerta koji će još dodatno zagrijati već tople svibanjske dane. Ondje će se naime 11. svibnja odvijati žestoka hardcore svirka, a za istu će biti zaslužni bendovi Comeback Kid, Bane, My Iron Lung i World Eater.

Comeback Kid je jedan od najvažnijih hardcore bendova današnjice kojeg ne treba posebno predstavljati. Nastao je 2000. u Winnipegu i od tada objavio 5 studijskih albuma i odradio velik broj koncerata diljem svijeta. Karakterističnog zvuka, koji se može opisati kao savršena kombinacija težine modernog hardcorea i melodičnosti skate punk zvuka ’90-ih, Comeback Kid su se u svega nekoliko godina popeli na sam vrh svjetske hardcore scene. Ove su godine izdali dugo očekivani album “Die Knowing” u sklopu čije promocije se već drugi puta vraćaju u Europu, sada i u Zagreb. Nakon genijalnog nastupa davne 2009. godine, vraćaju se u Močvaru i ni ovaj put ne očekujemo ništa manje.

Legendarni Bane također je svima poznato ime u hardcore krugovima. Nastali 1995. u Worcesteru pored Bostona, jedan su od važnijih bendova popularne bostonske “straight edge” hardcore scene. Iza sebe imaju 4 studijska albuma i velik broj koncerata i turneja. Ove su godine izdali odličan album “Don’t Wait Up” koji je ujedno potvrđen i kao posljednji Baneov album ikada. Nakon ovogodišnje europske turneje i nastupa na Punk Rock Holidayu i Fluff Festu, vraćaju se, što je moguće, na svoju posljednju europsku turneju u sklopu koje će prvi puta u svojoj dvadesetogodišnjoj karijeri nastupiti u Zagrebu. Ovakva prilika se ne propušta.

My Iron Lung je nastao 2010. u San Diegu od strane članova bendova kao što su A Better Hope Foundation, Heritage i Crowne Hill. Njihov bi se zvuk najlakše mogao opisati kao post-hardcore/screamo kombinacija, a moglo bi ih se usporediti s bendovima poput Caravels ili State Faults. U Zagreb nam dolaze u sklopu promocije svog prvog studijskog albuma “Relief” koji je izašao ovog ljeta.

World Eater dolazi iz Saarbrückena i osnovani su 2009. godine. Bend karakterizira klasičan New York Hardcore zvuk, kratke pjesme i brzi ritmovi. Iza sebe imaju jedan studijski album “Wormfest” izdan 2013. godine, te jedno 7” i jedno demo izdanje. Pridružuju se Comeback Kidu, Baneu i My Iron Lungu na europskoj turneji i u Zagreb nam donose svoju dozu žestokog zvuka.

Za kartu ćete u pretprodaji morati izdvojiti 100 kn, a na dan koncerta će cijena iste iznositi 120 kn. Klub Močvara nije organizator koncerta, a za dodatne upite možete se obratiti Tomislavu Crnkoviću (sea.of.trees.kc@gmail.com).

Be social

Komentari