Glazba

Najava: Vrhunski psihodeličari Wooden Shjips dolaze u Močvaru!

Vrijeme čitanja: < 1 minuta

12623213485_ec789245a2_oU ponedjeljak, 24. veljače, u Močvaru dolazi odličan psych-kraut rock bend Wooden Shjips – jedan od najboljih i najzanimljivijih pojava na novoj američkoj space rock/psychedelic rock sceni. Osnovani 2006. godine u San Franciscu i poređeni s velikanima poput Suicide, The Stooges, Loop, The Velvet Underground, The Doors i Guru Guru, Shjipsi su dosad izdanih četiri albuma došli do jedinstvenog zvuka u kome se istovremeno isprepliću drone, psihodelija, garage i kraut rock.

Objavljen krajem 2013. godine za etiketu Thrill Jockey, njihov posljednji album “Back To Land” na najbolji način predstavlja tranziciju benda, kako geografski, iz San Francisca u Portland, tako i glazbeno, s plesnijom i otvorenijom pločom koja je naišla na odličan prijem kod glazbene kritike te je ujedno na više mjesta prograšena najboljim izdanjem Wooden Shjipsa.

Kao predgrupa nastupit će vokalno-slikovno-instrumentalni (VSI) bend Žen, koji svojim zvukom i slikom stvara šareni puzzle dojmova, slagalicu rješivu ovisno o osobi koja, promatrajući i slušajući kovitlac njihovih linija i tonova, kreira svoj vlastiti slušateljski mini-kozmos. Njihov prošlogodišnji album “I onda je sve počelo” dospio je na brojne liste najboljih albuma 2013. godine. Dođite čuti i vidjeti kako četverac bez kormilara (Sara, Eva, Tanja, Ivona) plovi kroz prostor-vrijeme svojim indie-rockom!

Ulaznice u pretprodaji koštaju 60 kn, a možete ih naći u Klubu Močvara, Dirty Old Shopu i knjižari Rockmark. Na dan koncerta ulaznica ulaznice će na blagajni kluba koštati 75 kuna. Sve ostale informacije možete pronaći na  službenom Facebook eventu. 

Be social

Komentari