Glazba

Najava: Žestoki utorak u Akc Attacku uz švedski Cedron i kalifornijski Stick to your guns

Foto: facebook.com
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: www.facebook.com/STYG
Foto: www.facebook.com/STYG

Iako smo već duboko ugazili u ljetnu sezonu, Zagreb još uvijek živi. Koncerata i mini festivala ne nedostaje. Tako Medika pršti šarenilom događanja a Akc Attack u utorak, 7. srpnja, pruža veliku metal uživanciju s čak četiri benda, od kojih jedan dolazi iz suncem okupane Kalifornije, dok drugi kuje svoj zvuk pod švedskim hladnim nebom. Društvo će im praviti hardcore bendovi iz Varaždina i Koprivnice, također dobro znani zagrebačkoj publici.

Foto: Press
Foto: Press

Stick To Your Guns su peteročlani hardcore band iz Orange County-a, Kalifornije. Njihov zvuk sadrži prepoznatljive glazbene elemente tog područja. Glazba, stil i zvuk mogu im se usporediti s bendovima poput Bleeding Through i Throwdown. Trenutno su pod okriljem Century Media/Sumerian Records te imaju izdana četiri studijska albuma. Najviše su se proslavili singlom We Still Believe. Tokom svog glazbenog postojanja svirali su po brojnim festivalima i dijelili pozornicu na zajedničkim turnejama s bendovima kao što su Terror, The Ghost Inside, The Story So Far, Hundredth, Counterparts, Senses Fail, Stray From The Path i brojnim drugim. U sklopu ovogodišnje turneje po prvi put nam dolaze u Hrvatsku. Na glazbenoj sceni aktivni su od 2003. godine i nakon manjih promjena u postavi, današnji članovi su Jesse Barnett (vokal), Josh James (gitara), Andrew Rose (basist), Chris Rawson (gitara), George Schmitz (bubnjevi).

Cedron su švedski hardcore/metal bend koji potječe iz gradića Söderhamna. Godine 2012. izdali su svoj debitantski EP „Watching The Sun Turn Pitch Black“. Izdavanjem prvog studijskog albuma „Chased by Shades“ otvaraju si vrata u širu hardcore scenu. Tijekom ovogodišnje turneje nastupaju sa Stick To Your Guns u Sarajevu i Zagrebu.

Peteročlani melodic hardcore sastav imenom What Matters Most, dobro je poznat zagrebačkoj publici. Bend je nastao 2011. u Koprivnici, a imaju jedno EP izdanje iza sebe. Momci su odsvirali značajan broj koncerata diljem regije, a trenutno su u završnoj fazi stvaranja prvog studijskog albuma „Travels“ koji će predstaviti na ovom koncertu.

Varaždinski metal/hardcore bend Life In Peril nastao je 2011. godine. Svojim relativno kratkim sudjelovanjem na sceni skupili su velik broj obožavatelja. Iza sebe imaju jedno EP izdanje „MMXI“ i nedavno su iz dali prvi album „Wings of perdition“.

Ulaznice su u pretprodaji 70 kuna, a na ulazu 90 kuna. Možete ih kupiti u Gringo shopu na adresi Bosiljevska 51.

Be social

Komentari