Glazba

Nova glazba: Kendrick Lamar, Lovely Quinces i pjevač Bloc Partyja imaju nove pjesme

Foto: www.facebook.com/LovelyQuinces
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: www.facebook.com/LovelyQuinces
Foto: www.facebook.com/LovelyQuinces

Zvijezda hrvatske indie scene Dunja Ercegović, poznatija kao Lovely Quinces, objavila je danas novu pjesmu, Secret smile. Nova pjesma dolazi točno godinu dana nakon iznimno hvaljenog debitantskog EP-a „No room for us“. No, nova je pjesma tek najava za daljnja izdanja – početkom studenog trebala bi izaći i pjesma M, a početkom iduće godine i prvi dugosvirajući album! U međuvremenu se možemo veseliti njenim koncertima, 7.11. je u Splitu, 15.11. u Klubu, ali onom u Rijeci, a 22.11. u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Pjesmom i (naziv pjesme je „i“) jedno od najvećih imena hip-hopa mlađe generacije, Kendrick Lamar, najavljuje svoj četvrti studijski album! Pjesmu je producirao Rahki, a u njoj je sample pjesme That Lady Isley Brothersa.

Iako je već duže na sceni, Lamar je najpoznatiji po prošlom albumu „good kid, m.A.A.d. city“, izdanom 2012. godine. Album je dobio hvalospjeve, Pitchfork i BBC proglasili su ga albumom godine, na Metacritic ima nestvarnu ocjenu 91/100 („univerzalno priznanje“), a profesor Adam Diehl na sveučilištu Georgia Regent predaje predmet temeljen na tom albumu, kojim ispituje utjecaj urbanog života na razvoj mladih ljudi. Ideju je dobio nakon što je časopis GQ Lamara usporedio s James Joyceom, a za album napisao da je  „crni Uliks: portret repera kao mladog čovjeka“.

Kele Okereke, pjevač i gitarist Bloc Party, izdat će 13. listopada drugi samostalni studijski album „Trick“, koji najavljuje singlom Coasting. Solo prvijenac „The Boxer“ izdao je 2010. godine, uz osrednje kritike, a 2012. godine izašao je četvrti album Bloc Partyja, „Four“, koji su i promovirali svirkom na Inmusic festivalu 2013. godine. U solo izdanju Kele se bavi gotovo isključivo elektronikom, za razliku od plesnog indie-rocka matičnog mu benda.

Be social

Komentari