Glazba

Nova glazba: Mumford & Sons, Kaiser Chiefs, Death Cab for Cutie, Grimes i drugi

Foto: https://www.facebook.com/deathcabforcutie
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/mumfordandsons
Foto: facebook.com/mumfordandsons

Mumford & Sons vratili su se s novim singlom Believe koji najavljuje njihov treći studijski album “Wilder Mind”. Konačno su se riješili bendža i fejk folk zvuka, no i kao takvi zvuče tek kao loša verzija Coldplaya, a Believe gotovo u potpunosti imitira jednu od najboljih pjesama potonjih, megahit Fix You. Mumfordi ističu da su im uzori na novom albumu Radiohead i Led Zeppelin, a njihov prvi električni album izaći će 4. svibnja.

Istog će dana svoj treći studijski album izdati indie pop duo Best Coast. Album „California Nights“ nasljedit će Fade Away“ EP iz 2013. godine, a najavljuje ga pjesma Heaven Sent.

Kaiser Chiefs zadnjih se godina svim mogućim načinima pokušavaju održati na životu. Iako su album “Education, Education, Education & War” izdali prošle godine, već pripremaju nastavak koji su najavili singlom Falling Awake. Video je režirao fotograf časopisa NME Danny North, a šesti studijski album petorke iz Leedsa trebao bi izaći ove godine.

Death Cab for Cutie, ovogodišnji gosti zagrebačkog INmusica, svoj će osmi studijski album “Kintsugi” izdati 31. ožujka, a gotovo svakog tjedna objave jednu novu pjesmu s albuma. Posljednja u nizu je The Ghosts of Beverly Drive. Bit će ovo prvi album benda od 2011. godine i odlaska gitarista Chrisa Walle.

Grimes je objavila pjesmu REALiTi uz pripadajući video spot kao zahvalu fanovima koji su bili na koncertima na njenoj nedavnoj azijskoj turneji. Pjesma je snimljena 2013. godine u sklopu studijskih sessiona za album koji je kasnije izbrisan i na koji se autorica referira kao the lost album. Snimka demo pjesme nije miksana ni masterirana jer nikad nije trebala biti objavljena, stoga je zvuk sirov, kako navodi autorica.

Be social

Komentari