Film

Novo u kinu: Vampiri, mušketiri i kriminalistika u travnju

kinu
Vrijeme čitanja: 2 minute

Travanj nam donosi mješavinu na kakvu nismo navikli – od izglednih kandidata za Oscare do filmova koji će ili brzo utonuti u zaborav ili postati miljenici publike. Sve je na vama, dragi gledatelji.

„AIR”, 6. travnja

Film koji nas vraća u 80-e godine u Americi gdje pratimo nastojanje prodavača Nikeovih tenisica da uvjeri tada mladog i nepoznatog košarkaša Michaela Jordana da potpiše ugovor s Nikeom i osigura mu prestižan status kakvog ima danas. Biografska je to sportska drama redatelja i glumca Bena Afflecka uz kojeg glume i Matt Damon, Jason Bateman, Viola Davis, Chris Tucker, Marlon Wayans i drugi.

„Super Mario Bros. Film”, 6. travnja

Animirani fantastični film koji prati dogodovštine omiljenog talijanskog vodoinstalatera i spasitelja princeze Peach. Film dvojice redatelja, Aarona Horvatha i Michaela Jelenića, u kojem su glasove posudili Tin Rožman, Iskra Jirsak, Daniel Dizdar, Duško Valentić, Fabijan Pavao Medvešek i drugi. Glazbu je skladao Brian Tyler.

„Papin egzorcist”, 6. travnja

Inspiriran spisima najpoznatijeg svjetskog egzorcista, film govori o životu oca Gabriela Amortha i njegovim nastojanjima da istjera demone i otkrije zavjeru koju je Vatikan htio skriti od očiju javnosti. Amortha glumi Russell Crowe dok mu društvo čine Franco Nero, Ralph Ineson i drugi.

„Divna propast”, 13. travnja

Temeljena na bestseleru Jamie McGuire, ova romantična drama namijenjena mladima govori o brucošici koja se mora othrvati svojoj mračnoj prošlosti i novoj prijetnji u obliku zločestog dečka u kojeg se polako zaljubljuje. Čekaj malo, ovo nije „After”? Nego, u ovom filmu koji definitivno nije „After” glume Dylan Sprouse, Virginia Gardner i drugi.

„Detektiv Marlowe”, 13. travnja

Adaptacija kriminalističkih romana Johna Banvillea priča priču o nevjerojatnom privatnom detektivu Johnu Marloweu i njegovoj potjeri za nestalim sitnim dilerom droge koja će ga odvesti u najmračnije podzemlje Los Angelesa. Marlowea tumači legendarni Liam Neeson, dok su u sporednim ulogama Diane Kruger, Jessica Lange, Danny Huston, Daniela Melchior i drugi. Glazbu je skladao David Holmes.

„Renfield”, 13. travnja

R. M. Renfield, potrčko grofa Drakule, pronalazi novi razlog za život kad se zaljubi u prometnu policajku, no da bi veza uspjela mora se osloboditi okova zlokobnog vampira.

Horor-komedija Chrisa McKayja („Lego Batman”) u kojoj glume Nicholas Hoult, Ben Schwartz, Awkwafina, Adrian Martinez i neponovljivi Nicolas Cage kao grof Drakula. Glazbu je skladao Marco Beltrami.

„Tri mušketira: D’Artagnan”, 20. travnja

Nova adaptacija slavnog romana Alexandra Dumasa o mušketirima bit će ispričana u dva dijela. Prvi dio, priča o D’Artagnanu, će se prikazivati u kinima od travnja, a drugi dio filma očekuje se krajem godine. U filmu glume Vincent Cassel, François Civil, Eva Green, Vicky Krieps i drugi.

„Zla smrt: Buđenje”, 20. travnja

Peto poglavlje sage o demonima koji zaposjedaju tijela ljudi i hrabrim ljudima koji im se suprotstavljaju.

„Praznik rada”, 20. travnja

Nizu likova život se stubokom promijeni kad jedan od njihovih susjeda biva uhićen, a nitko od njih ne zna zašto. Bosanskohercegovački film, koji obara sve rekorde gledanosti, djelo je redatelja i scenarista Pjera Žalice, a glumačku postavu čine Emir Hadžihafizbegović, Boris Isaković, Branka Katić i drugi.

„Mafija mama”, 27. travnja

Toni Collette glumi sredovječnu Kristin koja saznaje da joj je nedavno preminuli djed ostavio obiteljsko carstvo i dao na upravljanje jaku mafijašku organizaciju, o čijem vođenju ona nema blagog pojma. Uz Collette glumi i Monica Bellucci kao njena najbliža savjetnica.

Be social

Komentari