Izvedbene umjetnosti

Predstava „Ona Mraz” ovog prosinca u Uraniji

Foto: Domagoj Kunić
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

„Ona Mraz” nova je predstava Teatra Mašina igre, namijenjena svim punoljetnim božićnim entuzijastima, skepticima i cinicima, ali i svima koji po pitanju blagdana nastoje ostati ravnodušni usprkos sveprisutnom blagdanskom ugođaju na kraju svake godine.

Premijera predstave biti će u subotu, 26. studenog, u 21 sat u Uraniji – prostoru kreacije (Trg Eugena Kvaternika 3/3, Zagreb), a sljedeća izvedba je dan kasnije, 27. studenog u 21 sat.

Naslovnu ulogu tumači Petra Dugandžić, tekst potpisuje Beatrica Kurbel, a režiju Paola Slavica.

U ovoj jednosatnoj monodrami publika upoznaje Auroru Božić, suprugu najpoznatijeg djeda na svijetu – Djeda Božićnjaka. Ona se priprema za svoj prvi javni nastup nakon dužeg vremena. Aurorina trema jača je od besprijekorne šminke, kao i činjenice da se njezin famozni muž uporno ne pojavljuje, stoga se njezine pripreme vrlo brzo pretvaraju u retrospektivu vlastitog života; braka u sjeni božićne legende s kojom dijeli život.

Uz poznate božićne motive te prepoznatljivo kapitalističko lice i naličje Božića, Aurora će za ovog, njoj prijelomnog, blagdana shvatiti kako je, usprkos svim svojim zaslugama za njegov uspješan biznis, tih dana ostala potpuno sama.

Iskrena i (auto)ironična, u kaosu kojeg je godinama potiskivala, Aurora Božić otkriva smisao Božića, posebno sada – kada se čini da se cijeli svijet raspada!


Predstava „Ona Mraz“ igrat će tijekom prosinca, a raspored izvedbi dostupan je OVDJE.

Be social

Komentari