4. prosinca 2023.

Vrijeme čitanja: 5 minute Ove godine Advent na Ziheru donosi nagrade, ali i zanimljive priče i preporuke.

novo u kinu
3. prosinca 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Svjedočite povratku u renesansu s Beyoncé, zaplivajte s Aquamanom, doživite horor Crnog petka kakav ni zaposlenici u trgovinama nisu mogli zamisliti, poslušajte tišinu Tihe noći u izvedbi Johna Wooa, zasladite se čokoladnim majstorijama Willyja Wonke i, ukratko, proslavite blagdane uz filmove u prosincu.

Vizart

Izložba fotografija „Five corners”: Pogled na svijet kroz objektive mladih izbjeglica

Foto: Oris
Vrijeme čitanja: 2 minute

U moru događaja koji se trenutno odvijaju u Zagrebu, prava je vještina znati izabrati koje posjetiti. Dopustite da vam predložimo jedan koji se svojom plemenitom svrhom izdvaja od ostalih.

Udruga Borders:none već neko vrijeme djeluje u području prava izbjeglica i njihovog uključivanja u lokalnu zajednicu kroz razne aktivnosti kao što su karijerno usmjeravanje, neformalna edukacija, pravna pomoć i mnoge druge. S ciljem kreativnog izražavanja, ali i razvijanja vještina potrebnih za tržište rada te kao dio projekta Europskih snaga solidarnosti, udruga je organizirala tečaj fotografije i storytellinga. Tečaj je vodila Maja Rašić, uz pomoć volontera Álvara Martíneza Garcíje.

Foto: Oris

Uključimo ih u zajednicu

Izložbom kao krajnjim rezultatom projekta, radovi pet učenika iz pet različitih zemalja podijeljeni su s javnosti kako bi se poboljšalo njihovo sudjelovanje u životu lokalne zajednice, kako bi ih se u tu zajednicu i uključilo te kako bi se stvorio prijeko potrebni interkulturalni dijalog.

Istaknuti umjetnici su Yoandris Acosta, Omar Algorie, Mohammed Alsalman, Mounir Esbai i Chandrelle Salamiat-Malonga, a izložbu možete pogledati u Studiju Palm64 (Palmotićeva 64) do 7. srpnja.

Posjetite je i iskusite kako naše okruženje doživljaju oni koji su iz svog matičnog izmješteni. Možda vam dobro dođe promjena perspektive, ili bar uvid u neku novu, drugačiju, a opet jednako vrijednu.

Foto: Oris
Be social

Komentari