Film

Konačno stiže „Pinocchio“ Guillerma del Tora, gledat ćemo ga na Netflixu

Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Meksički redatelj i dobitnik dva Oscara Guillermo del Toro najavio je svoje nove projekte. Pinocchio je dugi niz godina bio jedna od neostvarenih redateljevih želja, a sad će pomoću Netflixa taj projekt za njega biti ostvariv, piše Indie Wire. Streaming gigant službeno je potvrdio i dao zeleno svijetlo redatelju za adaptaciju klasika dječje književnosti o lutku koji sanja postati živim dječakom.

Del Toro režirat će, napisati scenarij i producirati film, a priča će biti smještena u Italiju u razdoblje tridesetih godina prošlog stoljeća. Treba naglasiti da će film biti animirani, a koristit će se stop-motion tehnika kakvu je koristio i Wes Anderson u ovogodišnjem Psećem otoku i Fantastičnom gospodinu Liscu.

„Nijedna umjetnička forma nije utjecala na moj život i moj rad više od animacije te s nijednim likom u povijesti nisam ostvario dublju osobnu vezu kao s Pinokiom“, rekao je del Toro.

Del Toro je posljednji u nizu redatelja koji surađuju s Netflixom. Njegov dobar prijatelj Alfonso Cuaron već je snimio film Roma koji izlazi u prosincu, dok je The Irishman Martina Scorsesea najavljen za 2019. godinu. Produkcija Pinocchija počet će ove jeseni.

Be social

Komentari