Film

Pobjednici ne staju na kipiću – Uzbudljivi projekti dobitnika u 2014.

Foto: facebook.com
Vrijeme čitanja: 4 minute
Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

Noć dodjele Oscara nije za svakoga samo vrijeme visokovrijednih nagrada, blještavila, glamura i skupocjenih kreacija.

Naime, neki se glumci moraju suočiti s činjenicom da vjerojatno više nikada neće biti tako uspješni. Ipak, za mnoge je nominacija ili pak primitak nagrade tek začetak uzlaza njihove karijere. Iako se većina još uvijek nije oporavila od slavljenja povodom primitka nagrade, svi oni imaju već zakazane projekte za ovu godinu.

Alfonso Cuarón — Believe

Cuarón se s filma premješta na TV gdje će se primiti redateljske palice za pilot NBC- eve serije Believe. U dramsko – fantastičnoj seriji riječ je o nevjerojatnoj vezi između darovite mlade djevojke i čovjeka koji dolazi iz zatvora te je zadužen da ju štiti od svih zala koji love njenu moć. Iako za sada nema mnogo detalja obznanjenih široj javnosti, neke od glavnih uloga imat će Jake McLaughlin (Savages), Jamie Chung (The Hangover Part II) i Delroy Lindo (Gone In 60 Seconds, Up).
Pored toga, Cuarón za sada nema niti jedan film na vidiku što ne treba čuditi budući da između filma Children of Men i Gravity stoji sedam godina jaza. Baš poput značajnih redatelja, kao što su Stanley Kubrick i Terrence Malick, Cuarón si voli uzeti vremena što naposljetku rezultira velikom uspješnicom od kojih smo jednoj mogli svjedočiti na ovogodišnjoj dodjeli Oscara.

Matthew McConaughey – Interstellar

Iako je McConaughey ponajprije prepoznat po svojoj ulozi u filmu Dallas Buyers Club, ove godine to nikako nije jedini razlog zbog kojeg bismo trebali zapamtiti njegovo ime. Njegova uloga u prvoj sezoni serije True Detective tek se razvija na HBO- u. Naime, riječ je o kriminalističkoj seriji u kojoj se životi dvaju detektiva isprepleću tijekom 17-godišnjeg lova na serijskog ubojicu u Louisiani. Matthew McConaughey utjelovljuje upravo jednog od spomenutih detektiva, točnije Rusta Cohlea, a njegovog kolegu Martyja Harta glumi Woody Harrelson.

Usprkos tomu što se neće pojaviti u drugoj sezoni, već ga u studenome možete gledati na platnu filma Interstellar redatelja Christophera Nolana. Među članovima ekipe koja snima film o skupini istraživača koji pokušavaju nadmašiti ograničenja ljudskog putovanja kroz svemir bit će i glumice Anne Hathaway i Jessica Chasatain.

Cate Blanchett — How to Train Your Dragon 2

I prije nego je osvojila svoj drugi Oscar, Blanchett dobiva sve više pažnje. Naime, u animiranom filmu How to Train Your Dragon 2 posudila je svoj glas liku Valda, dok u The Hobbit: There And Back Again utjelovljuje vjerojatno svima dobro poznatu Galadriel. Ako ju ipak više volite vidjeti u stvarnijem okruženju, točnije izvan fantastičnog, nadrealnog i magičnog, dramatično-romantični Knight of Cups redatelja Terrencea Malicka pravi je izbor. S obzirom na to da je za sada o filmu nemoguće naći detaljnije informacije, dovoljno je reći da će joj se na setu pridružiti Christian Bale i Joel Kinnaman.

Jared Leto — 30 Seconds to Mars

Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

Čini se kako Jared Leto za sada nema novih filmskih projekata. Kako god bilo, sudeći prema njegovu govoru na dodjeli Oscara, imat će mnogo posla sa svojim bendom 30 Seconds to Mars. Na što se vjerujem, mnogi njegovi fanovi, u koje ubrajam i sebe, uopće ne žale. Nema boljega nego moći otići bilo na koncert, bilo u kino, a da imate priliku vidjeti jednu od vaših najdražih poznatih „faca“. Leto je, rekla bih, jedna od onih zvijezda za koje jednostavno ne možemo reći da bi mu bilo bolje da se drži samo glazbe ili pak filma.

Što se pak njegovog glumačkog staža tiče, spomenimo da je i prije uloge u Dallas Buyers Club imao značajno mjesto u filmovima My So-Called Life, Fight Club, Requiem for a Dream te American Psycho.

Lupita Nyong’o — Non-Stop

Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

Najveće iznenađenje ovogodišnjeg Oscara, Lupita Nyong’o, već je ponovno u akciji. Doduše, ovoga puta riječ je o filmu daleko drugačijem no što je to 12 Years a Slave. Naime, uz Liama Neesona i Julianne Moore glumit će negativku u trileru Non-Stop redatelja Jaumea Colleta- Serrae. Inače, Colleta- Serrae poznat je mahom po trilerima kao što su Unknown, Orphan i House of Wax. U ranije spomenutom filmu, radnja se gradi oko bivšeg policajca Billa Marksa koji na letu od Londona do New Yorka dobiva ucjenjivačku poruku koja ugrožava živote putnika.

John Ridley — All Is by My Side

John Ridley se nakon Oscara okreće ozbiljnijem projektu All Is By My Side, točnije biografskom filmu o Jimiju Hendrixu. Riječ je o drami čija se radnja temelji na godinama prije postizanja slave ovog vrhunskog glazbenika. Bitno je spomenuti da će glumac André Benjamin (The Great Gatsby, 8 Mile) imati priliku utjeloviti američkog glazbenika, pjevača i tekstopisca Hendrixa.

Spike Jonze — Musing

Nedvojbeno je kako je Spike Jonze postigao neizmjeran uspjeh filmom Her. Tijekom 2013. godine Jonze je bio pretrpan poslom. Naime, pored spomenutog Her, bio je uključen u realizaciju filmova Bad Grandpa i The Wolf of Wall Street. Poznat je kao jedan od najvećih radoholičara u Hollywoodu. Uostalom, tko može u istoj godini raditi na Her i Bad Grandpa? Zapravo, ne bi to bilo niti tako čudno da se ne radi o dva posve različita projekta. Her, čiji je Jonze redatelj i scenarist, donosi priču o usamljenom piscu koji razvije neobičnu vezu sa svojim novim operativnim sistemom, dizajniranim tako da zadovolji njegove svakodnevne potrebe. Suprotno tomu, Bad Grandpa donosi na vaše ekrane priču o 86-godišnjem Irvingu Zismanu koji putuje od Nebraske do Sjeverne Karoline, a sve kako bi svog 8-godišnjeg unuka vratio njegovu ocu. Jonze je u ovome filmu, uz još neka imena poput Johnnyja Knoxvillea, imao ulogu scenarista. Ako imate iole smisla za humor, a pri tom niste pretjerano gadljivi, svakako nemojte propustiti pogledati ovaj film. Što se budućnosti tiče, Jonze za sada šuti, a mi čekamo. Kako se ono kaže, tko čeka, taj i dočeka…

Be social

Komentari