Glazba

Pocket palma dolazi u Tvornicu u sklopu promocije albuma „III”

pocket palma
Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Synth-pop trio pocket palma krajem rujna je objavio treći studijski album „III”. Izdanje je odmah po objavi proglašeno jednim od istaknutijih ovogodišnjih albuma, a na proljeće sljedeće godine slijedi i njegova velika koncertna promocija. U subotu 16. ožujka 2024. pocket palma stiže na pozornicu zagrebačke Tvornice kulture, a ulaznice su dostupne u prodaji.

„Najdraži dio objavljivanja svakog novog albuma uvijek nam je promocija istog u Tvornici kulture. Dugo nismo imali veliki koncert u Zagrebu, a uživo još uvijek nismo svirali većinu novog albuma, jer smo to čuvali upravo za ovu priliku” najavljuju Anja Papa, Luka Vidović i Bruno Žabek.

Za pocket palma, album „III” predstavlja njihovo najodvažnije izdanje do sada, a kako i sami otkrivaju, ovom su prigodom odskočili od svega što su radili prije:

Zvuk je puno mračniji i više pop te smo se zapravo vratili svojim korijenima” poručuju dobitnici nagrade Porin, koji su s ovim izdanjem dosegnuli i vodeće mjesto službene Top liste prodaje domaćih albuma.

I dok njihova zajednička priča seže u 2012. godinu kada su Anja i Luka pokrenuli Side Project, svoje glazbeno putovanje zaokreću preimenovanjem u pocket palma i odlukom da izvode na hrvatskom jeziku. Debitantski album „pocket palma” iz 2019. s kojeg su predstavili zamijećene singlove Godišnji i Ono što nam inače nedostaje daje im snažan vjetar u leđa, da bi se zatim s albumom „Atomi” nametnuli kao jedan od najkreativnijih autorsko-producentskih bendova nove generacije.

Pjesme poput Mene nema, Daleki poljupci ili Zauvijek postale su svojevrsne himne njihove generacije i oblikovale ih u omiljeno synth-pop ime regionalne scene, a s ovogodišnjim albumom „III”, nošenim singlovima Ne mogu biti kao oni i Četiri zida, potvrdili su svoj glazbeni status.

Tvornica kulture jedno im je od omiljenih mjesta nastupa, a publika je ostala oduševljena njihovim posljednjim koncertom u tom kultnom zagrebačkom prostoru, u ožujku prošle godine. Dvije godine kasnije, vraćaju se na istu pozornicu, bogatiji za još jedan hvaljeni studijski album:

Jedva čekamo izvesti sav novi materijal uživo, ali i mnogo starih pjesama u obnovljenim aranžmanima. Nadamo se da se vidimo u što većem broju.

Ulaznice

Ulaznice za koncert dostupne su u prodaji putem online platforme Core Event te na fizičkim prodajnim mjestima u Zagrebu: Drito Bar, Rockmark i Dirty Old Shop. Pretprodajna cijena je 10 eura, dok će na dan koncerta biti 14 eura.

Be social

Komentari