Film

Ponovno gledamo filmove zajedno: projekcije u Art-kinu kreću 26. svibnja

art-kino
Foto: Art-kino Croatia press
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Art-kino spremno i s radošću otvara svoja vrata, a uz nužne mjere opreza, svojim gledateljima donosi nove i nagrađivane europske filmove, uz nezaobilazan program za djecu i mlade. Ranije nego prijašnjih godina, otvara se i Ljetno Art-kino.

Filmski projektor ponovno se pali u riječkom Art-kinu nakon dvomjesečne stanke i to u utorak, 26. svibnja! Na repertoar stižu nova i nagrađivana ostvarenja europske kinematografije kao i posljednji hitovi za djecu i mlade tijekom vikenda. Već 1. lipnja otvara se i ljetna oaza filma u Rijeci, Ljetno Art-kino u dvorištu kapucinskog samostana, odakle će bogat filmski program uljepšavati riječke večeri pod vedrim nebom tijekom čitavog ljeta.

Program u dvorani Art-kina 26. svibnja u 20 sati otvara film Sinonimi Nadava Lapida, pobjednik prošlogodišnjeg Berlinalea. Idućeg dana, 27. svibnja, u isto vrijeme, na program stiže francusko-talijanski dokumentarni hit Selfie u režiji Agostina Ferrentea koji analizira okolnosti nehotičnog ubojstva 16-godišnjeg Davidea Bifolca tijekom policijske potjere u zloglasnoj napuljskoj četvrti Traiano.

Pridržavajući se novih propisa nadležnih institucija, Art-kino spremno i s radošću otvara svoja vrata, uz provođenje nužnih mjera opreza kako bi se održala sigurnost posjetitelja i zaposlenika Art-kina. Broj sjedala u dvorani formiran je na temelju preporučenih mjera distanciranja te će na raspolaganju biti ukupno 40 sjedala, udaljenih propisanim razmakom. Preporučuje se kupovina ulaznica putem mrežne stranice ulaznice.hr dok će blagajna s radom započinjati svakodnevno sat vremena prije početka prve projekcije. Blagajna se otvara s prvim danom rada kina, 26. svibnja, a ulaznice putem platforme ulaznice.hr dostupne su od 21. svibnja. Zbog nužnih mjera opreza, djelatnici Art-kina ističu da će se sve dodirne površine dezinficirati prije, između i nakon projekcija, uz obaveznu pauzu provjetravanja dvorane u trajanju od pola sata između programa vikendom.

Više informacija možete potražiti na https://www.art-kino.org

Be social

Komentari