Izvedbene umjetnosti

Predstave ‘Ti’ i ‘Sola’ ovog vikenda u Zagrebačkom plesnom centru

Foto: www.plesnicentar.info / Sola
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: www.plesnicentar.info / Sola
Foto: www.plesnicentar.info / Sola

Ovoga tjedna u Zagrebačkom plesnom centru na rasporedu su dvije predstave, „Sola“ i „Ti“.

U četvrtak i petak, 12. veljače i 13. veljače s početkom u 20 sati, u ZPC-u igrat će predstava „Sola“ u režiji i dramaturgiji Renate Carole Gatice te koreografiji i izvedbi Zrinke Lukčec Kiko.

Kroz refleksiju na opus španjolskog redatelja Pedra Almodovara, autorica nastoji odgovoriti na pitanje što se događa pomicanjem granice kada ”kitsch” postaje umjetnička kategorija. „Kitsch“ podrazumijeva pretjerivanje i prenaglašenost kao bazične elemente izražavanja emocija i senzibiliteta. Smatra se inferiornom kopijom postojećeg stila, ali se također koristi u smislu slobodnijeg odnosa prema bilo kojoj umjetnosti koja je pretenciozna, zastrajela ili neukusna.

 U subotu 14. veljače s početkom u 18 h i 21 h, u ZPC-u održat će se dvije izvedbe plesne predstave „Ti“, u koreografiji i izvedbi Aleksandre Mišić i Ognjena Vučinića.

Foto: www.plesnicentar.info / Ti
Foto: www.plesnicentar.info / Ti

Plesna predstava Tinastaje iz ideje scenskog i video uprizorenja poezije Enesa Kiševića (Sunce, vjetar i ti). Kroz dojmljiv plesni duet pred publikom se odvija intimna priča koja ispituje i komunicira ljudsku bliskost, život i njegov ciklus. Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić osvojili su za predstavu “Ti” Grand prix nagradu na Međunarodnom festivalu suvremenog plesa u Alžiru.

Ulaznice za obje predstave moguće je rezervirati na e-mail ulaznice@plesnicentar.info, a u pretprodaji se mogu kupiti po cijeni od 30 kuna za „Sola“, odnosno 40 kuna za „Ti“. Posebne popuste ostvaruju studenti, umirovljenici, članovi udruga UPUH, UPPU Puls, Domino i Kulturni pokaz, te parovi na Valentinovo.

Be social

Komentari