kina
1. lipnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled novih naslova u kinu u friško načetom lipnju. Blockbusteri su se napokon vratili u kina i tako još više povećali ljetne temperature.

eurosongu
16. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 6 minute Loreen je praktički bila proglašena pobjednicom Melodifestivalena prije njegovog starta. Postavlja se pitanje zbog čega se uopće onda održavao nacionalni izbor ove godine i trošili silni novci koje su radije mogli sačuvati za organizaciju Eurosonga iduće godine.

Film

Premijera filmova “Plavi Petar” i “Živjeti, ploviti” u Art-kinu

Foto: facebook.com/art.kino.croatia
Vrijeme čitanja: < 1 minute

U ponedjeljak, 19. lipnja s početkom u 20 sati u Art-kinu će se premijerno prikazati dva filma – igrana drama “Plavi PetarMarka Šantića te dokumentarni film “Živjeti, plovitiLane Šarić. Premijeri će prisustvovati redatelj Marko Šantić, direktor fotografije Dario Hacek, producent Jure Bušić (Jaka Produkcija) te brojna ostala filmska ekipa.

“Plavi Petar” je sniman u Rijeci, preciznije na području Mlake s izuzetno jakom glumačkom postavom, među kojima su i Hrvoje Vladisavljević, Dražen Mikulić, Alan Katić, Olivera Baljak, Tanja Smoje, Damir Orlić, Zdenko Botić i Marija Geml.

Radnja filma prati mladog policajca Petara koji živi s roditeljima u maloj jednokatnici, iz koje im prijeti deložacija. Prilikom jedne ovrhe on prekorači policijske ovlasti i pokuša zaštititi stari bračni par nad kojim se vrši ovrha. Petar zna da sustav ne valja, ali stvari nisu uvijek tako jednostavne.

Dokumentarni film “Živjeti, jedriti” prati život troje protagonista koji žive na jugu Europe, u tri mediteranske zemlje (Hrvatska, Grčka, Italija). Pavel je profesionalni jedriličar, rođenjem Zagrepčanin, a državljanstvom Talijan; Ane radi kao kuharica u obiteljskom restoranu na Mljetu;  Yiannis živi u malom grčkom mjestu i bavi se ribarenjem. Umjesto da isele s krizom pogođenog juga Europe i sreću potraže negdje drugdje, oni uočavaju potencijal, dragocjene resurse te mogućnost za osobnu sreću i napredak upravo u svojim zemljama i na Mediteranu kao širem pojmu koji ih spaja. Lajtmotiv priče je putopis “Besa”, djelo slavnog nautičara Jože Horvata.

Ulaz je slobodan uz prethodnu rezervaciju putem elektronske pošte (ulaznice@art-kino.org) ili telefonskim putem (051/323-261, u radno vrijeme blagajne – od 18 do 21 sati).

(Visited 231 times, 2 visits today)
Be social

Komentari