Istaknuto
05.08.2022.

Vrijeme čitanja: 6 minute Lik Eddieja Munsona na neki je način arhetip i možemo ga svrstati u široku mrežu svojevrsne morfologije priče (gospon Propp, no pun intended), no on je također i tragedija našeg društva koje, iako čvrsto vjerujemo da nije tako, zapravo ne napreduje mnogo.

23.07.2022.

Vrijeme čitanja: 4 minute Nekoliko frendova je išlo slušati Deathhammer na Black Silesia festival u Poljsku. Novi Immolation je i dalje u vrhu death metala, ali nisam se uspio zakačiti. Le Dom je nastupio u Attacku u organizaciji No Balancea. Kad će opet neka korona da se malo smanji učestalost koncerata?

Film

Preminula Olivia de Havilland, diva zlatnog Hollywooda iz filma “Zameo ih vjetar”

26.07.2020. Ziher.hrFoto: imdb.com
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Jedna od posljednjih živućih filmskih diva iz zlatnog doba Hollywooda Olivia de Havilland preminula je u nedjelju u svom domu u Parizu. Doživjela je 104 godine, a rođendan je proslavila prije nekoliko tjedana.

De Havilland je u svojoj dugačkoj karijeri imala pet nominacija za nagradu Oscar, uključujući za ulogu u filmu „Zameo ih vjetar”. Dvaput je zlatni kipić i osvojila, za uloge u filmovima „Nasljednica” i „Svakom svoje”. Osim što je često uzdrmavala holivudski svijet sudskim tužbama (često se sporila s filmskim studijima), u povijest se upisala kao prva predsjednica žirija na festivalu u Cannesu 1965. godine.

Posljednjih nekoliko desetljeća svog života provela je daleko od grabežljivih očiju javnosti u Parizu (osim ako se pojavila s kojom novom tužbom ili vozeći se na triciklu), a francuski predsjednik Nicolas Sarcozy 2010. godine udijelio joj je titulu Viteza Legije časti. Odlikovana je i Viteškom titulom dame. 

(Visited 133 times, 1 visits today)

Komentari