advent
4. prosinca 2022.

Vrijeme čitanja: 8 minute Ove godine provedite Advent na naš način, upoznajte nas kroz male božićne rituale, tradicije i sadržaje koji ispunjavaju naše adventske dane bojama veselja.

navijačke
23. studenoga 2022.

Vrijeme čitanja: 10 minute Izvadite tu majicu s motivom hrvatske šahovnice s dna ormara, otvorite si pivo, kad ga već navijači u Kataru ne mogu popiti, i krenite s nama u potragu za navijačkim duhom.

Film

Preminuo kontroverzni južnokorejski redatelj Kim Ki-Duk

kim ki-duk
Facebook: Mubi
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Slavni južnokorejski filmaš Kim Ki-Duk preminuo je u 59. godini života od posljedica koronavirusa. Umro je u bolnici u Latviji gdje je bio smješten zbog komplikacija s virusom COVID-19. Vijest o njegovoj smrti, potvrđena je od strane Korejskog ministarstva vanjskih poslova.

Kim Ki-Duk rođen je 20. prosinca 1960. godine u Južnoj Koreji. Život su mu obilježile različite kontroverze, i na privatnom, a i filmskom planu. Najviše je planula priča da je seksualno zlostavljao nekoliko žena.

Njegov je filmski put počeo filmom “The Isle” iz 2000. godine, kojim je postao jedan od prvih korejskih autora koji se probio na međunarodnu scenu. Proslavio ga je još i film “Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring” iz 2003. Osvojio je nekoliko nagrada od kojih se posebno ističu Un Certain Regard Award s filmom “Arirang” iz 2011. i koventa Golden Lion za film “Pieta”.

Posljednji veliki film koji je proizašao iz njegovih ruku bio je film “Dissolve” koji je bio prikazan na filmskom festivalu u Cannesu.

(Visited 210 times, 1 visits today)
Be social

Komentari