Glazba

Prijavi se na 25. Ha|Ge|ef festival!

Vrijeme čitanja: 2 minute

Prijave  za sudjelovanje na 25. Ha|Ge|ef-u, jednom od najdugovječnijih festivala nove glazbe u Hrvatskoj, su otvorene. Organizatori pozivaju sve izvođače da se prijave jer će se pobjedniku pružiti prilika da zasvira na festivalima u regiji, sudjeluje na HGF kompilaciji i zavrti svoju glazbu na streaming servisima.

Uvjeti za prijavu

Natječaj se odnosi na izvođače koji sviraju autorsku glazbu, rock, pop, indie, punk, metal, electro, hip-hop, alter ili nekog drugog žanra, a dolaze s područja Republike Hrvatske.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju izvođači koji se do 24. kolovoza ove godine prijave za 25. Ha|Ge|ef, a koji u vrijeme slanja prijave nemaju službeno objavljeni nosač zvuka koji je bio ili je u prodaji na teritoriju RH. Također, prilikom prijave potrebno je prezentirati barem tri autorske pjesme.

Nakon preslušavanja glazbenih uradaka prijavljenih izvođača Ha|Ge|eF će objaviti popis kandidata koji će sa svojim pjesmama biti zastupljeni na HGF CD kompilaciji u izdanju „Rezonator Recordsa”.

Gdje se mogu prijaviti?

Baš dobro da pitaš jer smo ti pripremili sve, preostaje ti još samo jedan klik – prijaviti se možeš ovdje.

Dodatne informacije vezane uz prijavu dostupne su na linku.

Kutak za znatiželjne

Najdugovječniji demo rock festival HGF Zabok je nacionalna platforma demo scene Hrvatske već punih 25 godina pa ne čudi informacija da je 1996. godine, prve godine održavanja, pobjedu odnijela grupa Stampedo. Te godine je od nekoliko stotina prijavljenih, sretnih 48 izvođača dobilo priliku predstaviti se uživo u najboljem svjetlu dok je 8 finalista nastupalo na velikom open air koncertu s iskusnijim budućim kolegama domaće scene.

Tri godine kasnije bend Đubrivo je slavio prvo mjesto na festivalu, a ako premotamo film na bliže godine, neki od novijih pobjednika su Lika Kolorado, Zebas, Tight Grips i Radio Aktiv.

Važno je spomenuti kako je HGF festival zaista jedno od najvažnijih (ako ne i najvažnije) događanja za sve domaće demo izvođače, glazbenike koji tek započinju svoju priču i sve one koji žele ostaviti traga na domaćoj glazbenoj sceni, a ne znaju kako i gdje početi. HGF nije samo obično natjecanje, riječ je o platformi koja pruža stjecanje iskustva nastupanja, aktivno sudjeluje u promociji mladih glazbenika i svake godine aktivno traži one nove kojima je pomoć pri teškim počecima i više nego dobrodošla.

Be social

Komentari