Film

Projekt Kino u mom kvartu: Vratimo film u kvartove

FOTO: kino u mom kvartu/ promo materijal
Vrijeme čitanja: 2 minute
FOTO: kino u mom kvartu/ promo materijal
FOTO: kino u mom kvartu/ promo materijal

Kino u mom kvartu projekt je Centra za kulturu i film Augusta Cesarca kojim se pokušava vratiti kino natrag na lokalna, kvartovska područja grada Zagreba. U četiri filmska dana, u periodu između 14.lipnja i 6.srpnja na zelenim površinama Trga dr.Franje Tuđmana organizirat će se open-air kino. Filmska umjetnost dolazi na Črnomerec ruku pod ruku s poznatim hitovima suvremene svjetske filmske produkcije. Program u kojem ćete moći uživati žvačući grickalice, na dekicama pod zvijezdama i u podnošljivim dijelovima dana ljetnoga razdoblja kada nemate osjećaj da ćete se otopiti poput sladoleda, odabrali su četiri zvijezde Črnomerca (za koje ćete sada znati gdje ih možete otprilike pratiti): Jadranka Đokić, Krešimir Mikić, Nataša Janjić Lokas i Živko Anočić.

Prvi film, koji je odabrala Nataša, igrat će u subotu, 14.lipnja, a riječ je o američkom redatelju specifičnog stila i osjećaja za humoristično kojeg jednostavno obožavate ili mrzite – Woody Allenu i njegovom filmu To Rome With Love. Živko je za nedjelju, 22.lipnja, pripremio pravu poslasticu, film Shame redatelja Steve Mcqueena gdje u glavnoj ulozi briljira Michael Fassbender. Umjesto igranog filma, Jadranka se odlučila da publici u petak, 27.lipnja omogući da na velikim platnima pogledaju biografski dokumentarac Searching for Sugar Man u režiji Malik Bendjelloula. Posljednju poslasticu ovog mini, kvartovskog festivala priredio je Krešimir Mikić odlučivši se za krimi-film End of Watch iz 2012. u režiji Davida Ayera.

Projekt će predstaviti i dva dječja kratkometražna filma – Maska i Zvižduk uz Otona koja su nastala u produkciji Centra za kulturu i film Augusta Cesarca unutar filmske radionice na taj način potičući i ističući važnost razvijanja interesa i edukacije po pitanju filmske umjetnosti, s naglaskom na mlađe generacije. Također, u suradnji sa Zagreb filmom u sklopu Kina u mom kvartu imat ćemo se prilike sresti s omiljenom profesorom svih vremena – Baltazarom, koji će prije svakoga filma svojom dovitljivošću oduševiti i velike i male.

Kino u mom kvartu idealna je prilika za ispuniti ljetne večeri za sve one koji zbog ispitnih rokova još uvijek moraju biti u Zagrebu ili nemaju kakvu vikendicu na moru. Uz filmove koje, čak ako ste ih već i  pogledali, vrijedi pogledati još jednom i čistinu zvjezdanog neba što se prostire iznad vas te velikog filmskog platna, Kino u mom kvartu neupitno je event koji morate attendati na Facebooku, ali i zaista na koncu i posjetiti.

Be social

Komentari