Izvedbene umjetnosti

“Razmeđe podneva”, ispit iz kazališne režije Rajne Racz, premijerno u Teatru &TD

Foto: Akademija dramske umjetnosti
Vrijeme čitanja: 2 minute

Ispit iz kazališne režije V, predstava “Razmeđe podneva” autora Paula Claudela u režiji studentice preddiplomskog studija kazališne režije i radiofonije Rajne Racz održat će se u ponedjeljak, 3. lipnja u 22 sata u atriju Teatra &TD. “Razmeđe podneva” predstava je prvenstveno o ljubavi i suncu. Ljubavi koja nije drugo nego komedija i Suncu koje umire kao neka velika žuta životinja.

Između dvoje ljudi postoji jedna zamišljena linija koju pokušavaju premostiti kako bi uspostavili bliskost, granica između voljenja i prestajanja ljubavi, života i smrti.  Na brodu koji plovi u Kinu susreću se tri muškarca i jedna žena. Žena, pomislite malo što znači ta riječ? Žena. Sva bića koja su u njoj! Ona se treba prepustiti i umrijeti u rukama onog tko je ljubi. Što je u njoj? Što će nastati?. Ptice i sive ribe imaju gdje stvoriti svoj dom – živicu, rupu pod korijenjem vrbe. Ali za njih četvero nigdje se nije našlo mjesta i sad se, evo, ljuljaju na ovom brodskom mjestu usred besmislena mora. Tek u prebivalištu mrtvih, u domu mrtvih prepoznat će se.

Rajna Racz uz režiju potpisuje i obradu teksta. Mentori su red. prof. art. Ozren Prohić i izv. prof. art. Tomislav Pavković. U predstavi igraju Elizabeta Brodić, Ivan Čuić, Judita Franković Brdar te studenti glume Akademije dramske umjetnosti, Ana Kontić, Lana Meniga, Marin Stević i Robert Španić. Kostimograf je Matija Dijanović, student 2. god. MA kostimografije, a scenograf Ivan Brozina. Produkciji potpisuju Veronika Milinović i Antonio Grozdanoski, studenti preddiplomskog studija produkcije.

Reprizna izvedba na rasporedu je 4. lipnja u 22 sata. Ulaz je besplatan, ali uz obaveznu prethodnu rezervaciju na blagajni Teatra &TD od 11 do 13 sati te dva sata prije početka predstave, telefonski na broj 01 4593 510, ili e-mailom na itd@sczg.hr.

Foto: Bartul Pejković
Foto: Bartul Pejković
Be social

Komentari