Glazba

Rock and Roll Hall of Fame 2015: U povijest ulaze Green Day, Lou Reed, Joan Jett i drugi

Foto: facebook.com/Rockandrollhalloffame
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
Foto: facebook.com/Rockandrollhalloffame
Foto: facebook.com/Rockandrollhalloffame

Green Day, Bill Withers, Stevie Ray Vaughan i Double Trouble, Lou Reed, Joan Jett i Blackhearts, te Paul Butterfield Blues Band, izabrani su između 15 nominiranih kao izvođači koji će biti primljeni u Rock and Roll Hall of Fame na proljeće, 2015. godine.

Ringo Starr će na svečanosti također primiti nagradu za glazbenu izvrsnost, dok će R&B kvintet The “5” Royales biti prepoznat po svom ranom utjecaju.

“Uz obilježavanje 30 godina Rock and Roll Hall of Fame indukcija, ponosni smo što odlikujemo ove umjetnike”, rekao je u priopćenju predsjednik Rock and Roll Hall of Fame zaklade, Joel Peresman. “Ti primljeni izvođači utjelovljuju utjecaj rock and rolla tijekom proteklih 50 godina pa sve do danas”, dodao je Peresman.

Kako bi se kvalificirali za primanje u razred 2015. godine, izvođači su morali objaviti svoju prvu snimku 1989. ili ranije. To znači da su Green Day, koji su izdali EP “1.000 Hours” u travnju 1989. godine, primljeni u Rock and Roll Hall of Fame u prvoj godini podobnosti benda. Ove godine za Hall of Fame su bili nominirani, no nisu ušli, izvođači poput Kraftwerka, Stinga, The Smiths, Nine Inch Nails, Chic i drugih.

Indukcijska ceremonija Rock and Roll Hall of Fame-a održat će se u Clevelandu 18. travnja 2015. Događaj je otvoren za javnost, a ulaznice za 30. indukcijsku ceremoniju mogu se kupiti počevši od 18.prosinca.

Be social

Komentari