novo u kinu
14. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 3 minute Pet trilera, tri drame, dva horora te po jedan mjuzikl i znanstvenofantastični film izvanredan su recept za mjesec ljubavi prema svemu, a u našem slučaju, i prema filmovima!

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Glazba

Rock&Off pokrenuo Malu školu glazbenog novinarstva

Foto: Press
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Nakon internet radija, platforme Skener te velikog Rock&Off kviza u suradnji s Iskonom, organizatori glazbene nagrade Rock&Off prošlog su mjeseca pokrenuli novi projekt edukacijskog tipa – Malu školu Rock&Off novinarstva. Radi se o tromjesečnom tipu edukacije koji će se provoditi u ciklusima od prosinca 2019. do veljače 2020. godine, a među brojnim prijavama koje su posljednjih tjedana pristizale odabrano je 12 polaznika.

„Za prvu godinu Male škole, prijavilo se preko 50 kandidata, što je odaziv s kojim smo jako zadovoljni jer pokazuje da je potreba za ovakvom vrstom praktične edukacije potrebna, a da mladih i talentiranih novinara, a i oni koji će to tek postati ima u cijeloj Hrvatskoj. S obzirom na to da je odaziv na školicu bio velik, već sada možemo reći da ćemo s istom nastaviti i iduće godine, pa sve zainteresirane pozivamo da prate našu web stranicu i društvene mreže i nastave pratiti kvalitetnu rock&off glazbu“, rekli su organizatori Rock&Off-a.

Mentori

Polaznici će imati priliku raditi s iskusnim glazbenim novinarima koji će im ujedno biti i mentori, a to su Aleksandar Dragaš, Hrvoje Horvat, Krešimir Blažević i Maja Trstenjak. Gosti predavači su: Luka Kerečin koji će objasniti funkcioniranje glazbe na društvenim mrežama, Martina Validžić koja će objasniti kako funkcionira glazbeno novinarstvo na televiziji te Nina Trumbić koja će napraviti isto za radio postaje. Za podcast i funkcioniranje medija zadužen je predavač Neven Kepeski.

Koncept nastave se bazira na upoznavanju s različitim formama glazbenog novinarstva (kritika, recenzija, intervju, vijesti i kolumne) uz praktične zadatke polaznicima od strane mentora, mentoriranje sadržaja tijekom i prije održavanja manifestacije Rock&Off te predavanja gostiju. Ideja projekta je ponuditi mladim novinarima i onima koji bi se htjeli baviti novinarstvom mogućnost suradnje s najkvalitetnijim mentorima iz svijeta glazbe, upoznavanje funkcioniranja samih medija, kontakte s glazbenicima te, kao finalni cilj, profiliranje najboljih među njima i stvaranja mogućnosti da svoj talent ili životni poziv pretvore u karijeru.

Be social

Komentari