Vizart

Slikarske fascinacije Domagoja Rogine na izložbi “Monoliti” u Galeriji SC

Foto: Galerija SC
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Izložba Monoliti autora Domagoja Rogine otvorit će se u petak, 1. veljače u Galeriji SC s početkom u 20 sati.

Feđa Gavrilović napisao je u predgovoru izložbe: “Sve izrečeno na ovim slikama izrečeno je u intenzivnom jeziku boje – predmeti poput čajnika ili buketa cvijeća, tijelo morske nemani, doživljaj jutarnje atmosfere ili autoportret kojemu se sjena naviruje preko ramena. Čini se da autor svemu odbija dati narativni razlog izvan same slikarske fascinacije. To su prizori njegove osobne svijesti, njegovi osjećaji i demoni koji dobivaju vlastite oblike i usisavaju nas…”.

Domagoj Rogina rođen je 1989. u Varaždinu. Diplomirao je slikarstvo u klasi prof. Damira Sokića na Nastavničkom odsjeku na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu 2017. godine. Izlagao je na nekoliko samostalnih (2017. U ogledalu, Galerija Greta; Plivač, Galerija V. Filakovac i 2014. Fragmentologija 2/2, Galerija 3,14) i tridesetak skupnih izložbi (2017. 4. Bijenale slikarstva, HDLU; 13. Erste fragmenti, Galerija Kranjčar; 2014. 32. Salon mladih, HDLU). Boravio je na rezidenciji u Belgiji 2015. godine. Od 2018. godine radi kao profesor likovne i tehničke kulture u Centru za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj u Zagrebu.

Izložba je otvorena do 16. veljače, a radno vrijeme galerije je radnim danom od 12 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

Be social

Komentari