kinu
28. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled novih naslova u kinu u friško načetom ožujku.

ziherung
19. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 6 minute Gasim Ziherung. Dugo sam razmišljao i nisam u stanju sam sa sobom napraviti kompromis i reducirati njegov obujam – jedini logičan korak je ugasiti ga, pozdraviti se s čitateljstvom i pozvati vas da i dalje pratite playliste na Spotifyu koje se daju naći tako da utipkate “Ziherung *insert ime mjeseca na engleskom*”.

Nagrade

Špancirfest će uskoro poharati Varaždin – osvojite tri festivalske ulaznice!

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 3 minute

Ovogodišnji Špancirfest, pod geslom “Pokreni svoju kreativnost”, započinje 21. kolovoza na niz lokacija u Varaždinu. Osim izuzetno bogatog programa na tri pozornice, gdje će nastupati zvjezde poput Nouvelle Vague, Gogol Bordella, Parova Stelara i Mando Diao, organizatori su pripremili i brojne dodatne sadržaje te akcije poput uličnog programa, natječaja za instagram blogera i kamp festivala.

ULIČNI PROGRAM

Špancirfest je na hrvatsku festivalsku scenu od samih početaka unosio kreativnost i inovacije. Jedno od najzabavnijih obilježja festivala svakako je njegov ulični program koji, iako se svake godine mijenja i sazrijeva, uvijek zadržava dionizijsku atmosferu kojom je osvojio tisuće posjetitelja. Ulični program ovogodišnjeg Špancirfesta bit će vjerojatno najraskošniji i najbogatiji do sada, a popis performera, uličnih artista, predstavnika novog teatra i uličnih glazbenika odabranih kroz natječaj “Postani heroj ulica Špancirfesta” zaista je respektabilan.

Posebni značaj ima ovogodišnja suradnja Špancirfesta s manifestacijom Rendez-vous, festivalom Francuske u Hrvatskoj kroz koji će na Kapucinskom trgu nastupiti sjajna akrobatska skupina Transe Express s programom kakav još nije bio viđen na ulicama Varaždina. Ovakvo sadržajno povezivanje s drugim manifestacijama dio je budućnosti Špancirfesta kao platforme razvoja kreativne industrije. Od ostalih izvođača, mogu se izdvojiti glazbeni showovi Señor Marküsen, Factorica CircularRodafonio ili Dynamogene. Biti će zanimljivo i najmlađima zahvaljujući recikliranom vrtuljku Mowetz & Co i Katakrak – L´Animalade. Ulice će pohoditi čarobni leptiri Stelzen Art i ljudski skakavci Zebra – Grasshoppers, duh teatra unijet će Duoh! Lala!, Asphalt Theatre – Asphalt Exodus te mistični Adam Read – Parasomnia, nismo zaboravili ni na ljubitelje vatre pa je tu Cirkusfera – AVFM fire performance.

POSTANI INSTAGRAM BLOGER ŠPANCIRFESTA

Ne odvajaš se od svog pametnog telefona? Fotkaš svaki zgodan kadar na koji naletiš, a Instagram ti je omiljena aplikacija? Usto, naravno, voliš festivale, gužvu, glazbu, kulturu i tulume, a želja ti je doći na Špancirfest?

Sudjeluj u natječaju i provedi kraj ljeta u Varaždinu na Špancirfestu, pokreni svoju kreativnost i daj si oduška – instagramaj do mile volje, odličnih kadrova ti neće ponestati! Pobjedniku natječaja osiguravamo smještaj i hranu tijekom 10 dana trajanja festivala, ulaznice za sve sadržaje te honorar od 1500 kuna.

Kako se prijaviti? Na svom otvorenom Instagram profilu do petka, 14. kolovoza, postavi tri fotografije s hashtagom #PokreniSvojuKreativnost i #Spancirfest. Svaka fotografija mora obuhvatiti jednu od tri zadane teme: 1. sreća, 2. ulica, 3. frend, te uz svaku fotografiju morate navesti koju temu ona ilustrira.Na Facebook stranici Špancirfesta bit će postavljena aplikacija koja će automatski preuzeti te Instagram fotografije i staviti ih u jedinstvenu galeriju.

Na svom Facebook profilu podijeli vlastite fotke iz aplikacije i ponukaj prijatelje da glasuju za tebe unutar aplikacije. Prilikom odabira pobjednika, uzet ćemo u obzir broj skupljenih glasova javnosti, ali će presudnu ulogu u odabiru pobjednika imati stručni žiri koji će fotografije ocjenjivati prvenstveno temeljem kvalitete i kreativnosti.  Natječaj traje do 18. kolovoza.

Foto: facebook.com/spancirfest
Foto: facebook.com/spancirfest

KAMPIRANJE NA ŠPANCIRU

Kod Gradskog bazena Varaždin (10 minuta laganog hoda od povijesne jezgre Varaždina u kojoj se odvija Špancirfest) bit će postavljen festivalski kamp s ugostiteljskim i sportskim sadržajima. Boravak u kampu u neposrednoj blizini središta grada jedan je od zanimljivijih načina kako upoznati i iskusiti prelijepi Varaždin za vrijeme jedinstvenog Špancirfesta.

Kamp će moći primiti 250 osoba, a za goste koji ne posjeduju vlastite šatore bit će osigurano pedeset besplatnih šatorskih jedinica za dvije osobe. Ostali mogu, naravno, ponijeti vlastite šatore. Kamp neće biti samo mjesto odsjedanja ljubitelja Špancirfesta već će za njegove korisnike biti osigurana ugostiteljska ponuda te jednodnevni izleti u okolicu Varaždina.

Festivalski kamp počet će s radom u petak, 20. kolovoza u 12 sati, a posljednji gosti trebat će ga napustiti u ponedjeljak, 31. kolovoza, u 10 sati.  Ulaznice za kamp i paketi mogu se kupiti na: http://spancirfest.com/kamp-2015/.

foto: facebook.com/spancirfest
foto: facebook.com/spancirfest

ZIHER VAS VODI NA ŠPANCIRFEST

U suradnji s organizatorima, osigurali smo vam tri festivalske ulaznice za ovogodišnji Špancirfest, a sve što trebate učiniti jest u komentaru ispod članka ostaviti vaše ime i prezime te pojasniti razlog zašto želite provesti deset dana u Varaždinu. Naravno, pokrenite svoju kreativnost –  u duhu samog festivala – jer ćemo upravo one najmaštovitije nagraditi kartom za festival 14. kolovoza kada ćemo izvući sretne dobitnike!

(Visited 667 times, 1 visits today)
Be social

Komentari