boris bućan
25. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 3 minute Boris Bućan, jedan od najvećih suvremenih hrvatskih slikara preminuo je 18. svibnja u 77. godini, a u nastavku donosimo pregled njegovih najpoznatijih djela.

tina turner
24. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nakon duge i teške bolesti u 83. godini napustila nas je kraljica rock n’ rolla Tina Turner.

Film

„Stanley Film Festival“: Kubrickov „Overlook Hotel“ lokacija za novi filmski festival!

Foto: Facebook.com
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Facebook.com
Foto: Facebook.com

Dobro poznati Overlook Hotel iz filma The Shining Stanleyja Kubricka, nastalog prema istoimenoj knjizi Stephena Kinga, postat će lokacija kojoj će stremiti filmaši iz svijeta strave i užasa. Doduše, radi se o hotelu čije su snimke predstavljale Overlook u filmu, pravog imena „Stanley Hotel“ koji se nalazi u Estes Parku u Coloradu.Ove godine dogodit će se prvi anualni „Stanley Film Festival“, četverodnevni filmski spektakl koji će sadržavati projekcije filmova, kratkih filmova, specijalne (još ne specificirane) događaje, Q & A vrijeme i naravno – velik broj horora.

Što se tiče ovogodišnjeg repertoara, zasad je potvrđeno da će ove godine posjetitelji moći gledati sljedeće filmove:
Britansku psihološku komediju, Sightseers, redatelja Bena Wheatleyja.

Kanadski horor / triler u srži dramatične prirodne katastrofe, Afterschock, redatelja Nicolasa Lopeza koji je scenarij napisao u suradnji s Guillelmom Amoedom i Elijem Rothom, poznatom po sudjelovanju u filmovima Inglorious Bastards, Cabin Fever, Hostel 2 te projektu Grindhouse (Planet Terror, Deathproof ) gdje je bio jedan od redatelja.

Američki horor triler V/H/S/2, nastavak uspješnog V/H/S-a, redatelja (između ostalih) Simona Baretta (The ABC’s of Death, Dead Birds).

Dokumentarni film, Room 237, redatelja Rodneyja Aschera koji (doduše, subjektivo) govori o teorijama „pravog značenja“ filma The Shining.

Irski horor triler iz 2006., All the Boys Love Mandy Lane, Jonathana Levinea (50 / 50, Warm Bodies), s Amber Heard u glavnoj ulozi. ABLML je film o kojem se puno pisalo zbog učestalih promjena distributera, opetovanog projiciranja istog na brojnim festivalima, da bi konačno britanskoj javnosti bio prezentiran 2008. Ove godine će napokon biti i premijerno prikazan u SAD – u na novopečenom festivalu.

Točan datum početka festivala je 2. svibnja, a detaljnije informacije možete vidjeti na njegovoj  službenoj stranici.

(Visited 106 times, 1 visits today)
Be social

Komentari