Glazba

Still Corners dolaze u klub Boogaloo

Foto: Bernard Bur
Vrijeme čitanja: 2 minute

Pod utjecajima koji obuhvaćaju bezvremenske eksperimente Vangelisa, ekspanzivne i filmske zvukove Ennia Morriconea i glamurozni synth-pop osamdesetih, Still Corners je projekt koji zajedno realiziraju Greg Hughes i Tessa Murray. Skupina je osnovana ubrzo nakon što je Hughes, kao „emigrant“ iz Amerike, upoznao Tessu na željezničkoj postaji u Londonu.

Still Corners su 2010. godine objavili singl Don’t Fall in Love / Wish za izdavačku kuću Great Pop Supplement uz video spot za pjesmu Wish koji je režirala Lucy Dyson. Činjenica da su u samo jednom danu prodali svih 700 primjeraka, za izdavačku kuću Sub Pop je značila da s njima što prije treba potpisati ugovor. Već sljedeće godine objavljen je njihov prvi album “Creatures of an Hour”.

Do trenutka kada je došao na red i njihov drugi album (2013), Still Corners su se odmakli od utjecaja glazbe šezdesetih ka zvuku osamdesetih inspirirani “Avalonom” Roxy Musica. S albuma “Strange Pleasures” izdvojili su se singlovi Fireflies koji je Pitchfork prozvao najboljim novim singlom, kao i The Trip.  Za snimanje trećeg albuma, Greg i Tessa tražili su mir i pronašli su ga na morskoj obali Engleske. Tamna boja mora inspirirala je i naziv ovog izdanja – “Dead Blue”. Album s kojeg se izdvojio singl Lost Boys, inspiriran radovima Briana Wilsona, objavili su za vlastitu izdavačku kuću Wrecking Light u rujnu 2016. godine.“Dead Blue” je bio najviše pozicionirani dream-pop album na „The Line of Best Fit“ te godine.

Njihovo najnovije, četvrto studijsko izdanje objavljeno je prošle godine. “Slow Air” budi atmosferu po kojoj su Still Corners poznati i nastavlja put kroz eterično izdanje inspirirano vatrom američkog zapada. „Željeli smo čuti divnu gitaru i bubnjeve te nešto drugačije, spiritualno i gotovo neodređeno, uz to klasično raspoloženje pjesama. Uvijek se trudimo dobiti zvuk koji čujemo duboko u sebi, pa smo požurili da ne dozvolimo mozgu previše uplitanja” – kaže Tessa i dodaje: “Ime albuma, po mom mišljenju, najbolje prenosi osjećaj koji imam kada ga slušam, nekako je „prozračan“ i predivan“.  Black Lagoon vodeći singl s albuma, u svom video izdanju prati skupinu na putovanju od pustinje do oceana u potrazi za izgubljenim rajem. Sniman je u Teksasu, Arizoni i Kaliforniji malom filmskom kamerom, dok se voze u nepoznato bijelim Mustang kabrioletom.

Ulaznice

Ulaznice u prodaji od ponedjeljka, 11. veljače putem prodajne mreže Ticketshop.hr. Organizator koncerta je Charm Music Serbia.

Be social

Komentari