Film

Gostovanje filmskog segmenta Subversive Festivala u Art-kinu

Foto: press Art-kino Croatia / "Red stvari"
Vrijeme čitanja: 2 minute

Od 10. do 13. svibnja u Art-kino stižu novi (i subverzivni) filmovi Abbasa Kiarostamija, Abela Ferrare, Andree Segrea i Ryûtara Ninomiye. Od dokumentarnih kronika, preko eksperimentalnog projekta i imigrantske drame do filma posvećenog japanskom nezavisnom filmu dolaze u sklopu već tradicionalnog gostovanja filmskog segmenta Subversive Festivala.

Subverzivni program u 10. svibnja otvaraju dokumentarne kronike Abela Ferrare posvećene rimskom trgu Piazza Vittorio; to je vibrantni multietnički centar na kojem se multikulturalnost najviše osjeti, a koncentracija umjetnika je nevjerojatna.

Red stvari Andree Segrea prati visokog talijanskog dužnosnika Corrada koji je zadužen za sprečavanje ilegalne imigracije koji upoznaje mladu imigranticu tijekom jedne noćne patrole koja je napustila svoju zemlju zbog rata. Na repertoaru u petak, 11. svibnja u 21 sat.

Foto: press Art-kino Croatia / “24 kadra”

Treći subverzivac dolazi iz Japana i snimljen je s pečatom tokijskog prestižnog festivala PIA, posvećenog japanskom nezavisnom filmu. Ne zamaraj se sitnicama prati Ryutara koji je zaposlen u automehaničarskoj garaži i zaluđen književnošću dok u slobodno vrijeme druži se na šanku s vječno pijanim prijateljima. No, u jednom u njegov se život vraća stara prijateljica. Na velikom platnu Art-kina u subotu, 12. svibnja u 21 sat.

Subversive Festival u Rijeci zatvaraju 24 kadra – projekt iranskog filmskog majstora Abbasa Kiarostamija koji je snimao tijekom posljednje tri godine života. Riznica od 24 četiri i pol minutna filma koja su nadahnule nepokretne slike, uključujući slike i fotografije. Svaka sekunda filma sastoji se od 24 kadra. Abbasov sin Ahmad dovršio je film nakon očeve smrti u srpnju 2016. godine. 24 kadra će se naći na repertoaru Art-kina 13. svibnja u 21 sat.

Be social

Komentari