živa
26. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 5 minute Prije nastupa u zagrebačkoj Tvornici koji će se održati u petak, 29. rujna, drugog u glavnom gradu otkako se transformirala iz punkerice u multimedijsku personu iz svijeta slavonske elektronike, prvi puta razgovaramo za Ziher o projektu ili umjetničkom aliasu ŽIVA.

4. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Rujan je mjesec u kojem nas čekaju mnogi povratci – od drugog dijela „Časne“ do petog dijela serijala „Poslije svega“ pa sve do nevjerojatnog desetog dijela „Slagalice strave“ uz tek pokoji originalni film.

Glazba

Sve je spremno za TAM-TAM Music festival!

Foto: press
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: press
Foto: press

Treće, a ujedno i najveće izdanje TAM-TAM Festivala i ove godine održat će se 01. i 02.08. u Sućurju na otoku Hvaru. Kao i prethodnih godina TAM-TAM Festival nastavlja tradiciju gostovanja bandova koji su svojim brojnim nastupima u regiji stekli već pomalo kultni status kao i onih koji će narednih godina sasvim sigurno postati jedni od nositelja regionalne klupske scene.

Organizatori festivala, novoosnovana Udruga građana “Pelišnjak” iz Sućurja, ove godine se odlučila na nešto promijenjeni format festivala. Naime u odnosu na prošlogodišnje izdanje kada je druga večer festivala bila zamišljena kao večer sa DJ nastupima, ovogodišnji TAM-TAM nam donosi dva žanrovski ujednačena dana. Ovom promjenom se u prvom redu želi postići da posjetitelji ostanu u Sućurju još jedan dan tokom kojega će barem donekle moći upoznati čari života na istočnom rtu otoka Hvara i uživati u moru, suncu i netaknutoj prirodi koja ih okružuje.

Kao headliner festivala ističe se nekadašnji predstavnik Bosne i Hercegovine na eurosongu Laka koji će sa svojom sestom Lelom dodatno pridonijeti ionako opuštenoj i veseloj atmosferi na festivalu.
Ostatak programa ipak će se više svidjeti onima željnim malo više riffova, distorzije i noisa. Kao predvodnici tog dijela bandova najavljen je beogradski band Repetitor, ali nažalost, zbog povrede članice banda, morao se otkazati njihov nastup na festivalu.

Unatoč tome nadamo se da će i oni koje je na festival možda upravo privukao Repetitor ipak doći i uživati u nastupu ostalih bandova jer je lineup stvarno odličan i ovim putem još jednom pozivamo sve da dođu i svojim prisustvom pridonesu razvoju ovog malog i drugačijeg festivala.

01.08. (Petak) će popularnu binu okruženu nezamjenjivim „tamićima“ okupirati:
Laka (Goražde)
Stuttgart Online (Beograd)
Vlasta Popić (Varaždin)
M.O.R.T. (Sinj)
Spiridon (Makarska)

02.08. (Subota) festival se nastavlja uz:
Punčke (Vinkovci-Novska)
Artan Lili (Beograd)
Les Agamemnonz (Rouen – FRA)
Seven Mouldy Figs (Zagreb)
Nakon završetka nastupa bandova do ranih jutarnjih sati svi prisutni moći će se prepustiti nastupima poznatih dalmatinskih DJ-a.

Ulaznice će se prodavati na samom ulazu na festival i iznosti će 50 kn za oba festivalska dana, a satnica nastupa će biti objavljena na facebook stranici festivala.

Kamp na festivalu nije organiziran, ali posjetiteljima će biti omogućeno kampiranje na samoj lokaciji festivala, odnosno na lokalnom nogometnom igralištu, a oni možda željni malo više avanture, a i hlada, će bez problema moći pronaći neko ugodno mjesto u hladovini borova na okolnim plažama udaljenim svega 10-ak minuta hoda. Ako ipak možda poželite ostati duže u Sućurju preporučujemo da pronađete adekvatan smještaj u samom mjestu kod nekog od lokalnih iznajmljivača apartmana i soba. Više podataka o tome, a i ostale informacije vezane za dolazak u Sućuraj možete pronaći na stranicama Udruge građana “Pelišnjak” kao i na stranicama Sućurja.

 

Be social

Komentari