kinu
28. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled novih naslova u kinu u friško načetom ožujku.

ziherung
19. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 6 minute Gasim Ziherung. Dugo sam razmišljao i nisam u stanju sam sa sobom napraviti kompromis i reducirati njegov obujam – jedini logičan korak je ugasiti ga, pozdraviti se s čitateljstvom i pozvati vas da i dalje pratite playliste na Spotifyu koje se daju naći tako da utipkate “Ziherung *insert ime mjeseca na engleskom*”.

Film

Humanitarni Sveti Nikola dolazi u Kino Europa

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

U Kinu Europa, u subotu 5. prosinca, od 11 do 14 sati, u organizaciji studenta glume Mire Čabraje održat će se humanitarni projekt „Sveti Nikola u Kinu Europa“ Tri sata za Nazorovu.

Šarolik glazbeni i plesni program

U sklopu trosatnog programa, sve posjetitelje razveselit će Sveti Nikola. Djeca će moći uživati i u glazbenom i plesnom programu pjevačice i glumice Danijele Pintarić, pjevačice Nede Parmać Klačar i Gelato sisters, plesne skupine La dance i dječjeg zbora Kikići.

Kazalište, znanost i trikovi

Za sve ljubitelje kazališta i znanosti, glumci Miro Čabraja i Antonia Šašo izvest će predstavu ‘Ti i Ja – znanstvenika dva’. Kroz zanimljivu potragu za blagom, uz hrabrost i upornost, riješit će sve znanstvene zadatke, geografske zagonetke i kemijske pokuse koji su se našli kao prepreka na putu do blaga. Raznim trikovima i modeliranjem balona zabavit će nas naš dežurni mađioničar.

Dva kreativna kutka i besplatan face-painting

Uz pjesmu i ples, djeca će dočekati svetog Nikolu, koji za svako dobro dijete ima poneki dar. Sveti Nikola za sve posjetitelje pripremio je još nekoliko iznenađenja, dva kreativna kutka, oslikavanje lica (face – painting) i Moje pismo Svetom Nikoli. Oba kreativna kutka su besplatna za sve posjetitelje. Za kvalitetnu zabavu pobrinut će se i preko dvadeset animatora.

Program humanitarnog projekta vodit će šarmantne voditeljice glumica Amanda Prenkaj, voditeljica Josipa Rupić i psihologinja Antonia Ćosić.

Organizator humanitarnog projekta je student glume, Miro Čabraja, koji po drugi puta surađuje s Kinom Europa. Naime, Miro Čabraja organizirao je 2012. godine humanitarnu izložbu, a nakon nepune tri godine, ponovno organizira humanitarni projekt u suradnji s Kinom Europa. Ovaj puno veći i zahtjevniji projekt realizirao je uz pomoć kolega glumaca, pjevača, animatora, producenta Tomislava Jakuša i sponzora.

Miro Čabraja istaknuo je razloge pokretanja projekta kao i važnost humanitarnosti za one kojima je to najpotrebnije:„Sretan sam što sa svojim kolegama glumcima, pjevačima i voditeljima mogu na jedan način pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Volim raditi s djecom i zato sam odlučio pokrenuti ovakav humanitarni projekt, u kojemu s roditeljima pomažemo prikupljanjem novčanih sredstava onoj djeci koju, nažalost, život nije mazio. Svi se nadamo da ćemo ovaj projekt pretvoriti u tradiciju.

Humanitarnom projektu veseli se i glumica Danijela Pintarić, koja se uvijek rado odaziva na takve događaje: “Obzirom da je u današnje vrijeme tempo života uistinu brz, često se ne uspijevam baviti humanitarnim radom onoliko koliko bih željela. Zato se rado odazivam humanitarnim koncertima, osobito ako se radi o pomoći djeci i u ovo predbožićno vrijeme nastupit ću na nekoliko takvih koncerata. Veselim se, jer dajući sebe za humani cilj, istovremeno se punim ljubavlju i postajem bolji i kvalitetniji čovjek.

Na samom kraju programa nekoliko najsretnijih pisama osvojit će nagrade poput tečaja engleskog jezika u WisdomTree – školi stranih jezika, proslave rođendana u igraonici Čarobna šuma, poklon bona u vrijednosti 500 kuna u frizerskom salonu ‘Tko te šiša?’, pet puta CD „Najljepše dječje pjesme / The Best Of Collection“ i mnoge druge vrijedne nagrade.

Ulaznicom donirate 30.00 kuna Domu za djecu u Nazorovoj.

(Visited 315 times, 2 visits today)
Be social

Komentari