boris bućan
25. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 3 minute Boris Bućan, jedan od najvećih suvremenih hrvatskih slikara preminuo je 18. svibnja u 77. godini, a u nastavku donosimo pregled njegovih najpoznatijih djela.

tina turner
24. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nakon duge i teške bolesti u 83. godini napustila nas je kraljica rock n’ rolla Tina Turner.

Glazba

Swingin’ Nite u Ribnjaku u sklopu Studentskog četvrtka

Foto: press
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: press
Foto: press

U četvrtak 06.02. Radio Student vam predstavlja Swingin’ Nite u Rock Klubu Ribnjak uz kultne zagrebačke swingere Tom & the Twisters i DJa Bronca Boobaloogu poznatog nam iz benda B and the Bops. Bronco će na ovaj način ujedno predstaviti novu emisiju “Bamalama” koju uređuje na Radio Studentu, a koja s emitiranjem počinje u srijedu 05.02. u 21:30 sati.

Sedmeročlani zagrebački swing/rhytm’n’blues sastav Tom & the Twisters još od 2004. godine stvara glazbu u duhu vremena neo swinga Amerike ’90-ih. U Rock Klub Ribnjak dolaze premijerno predstaviti nove autorske stvari s drugog studijskog albuma “Aroma Swinga” koji je trenutno u procesu stvaranja.

Twisteri na svojim nastupima ljubiteljima starog dobrog zvuka pružaju audio-vizualno putovanje u doba swinga ispreplićući autorske pjesme s obradama legendi kao što su Ray Charles, Louis Prima, Louis Jordan, Brain Setzer Orchestra, Cherry Poppin’ Daddy, Ray Collins Hot Club, Royal Crown Revue, Big Bad Voodoo Dadd’s, Chris Issak i mnogi drugi.

U travnju 2011. godine izdali su debitantski album “Što ti drugo treba?” za Croatia Records, s kojeg su izbacili četiri singla – Nešto tu ne štima, Hvala ti srce, Gloria te posljednji, istog naziva kao i album – Što ti drugo treba?

DJ Bronco dolazi u ulozi novog stalnog DJ-a Radio Studenta! Ovu srijedu (05.02.) s emitiranjem počinje njegova nova glazbena emisija “Bamalama” u kojoj će puštati glazbu isključivo u vinilnom izdanju. Emisija će se emitirati od 21:30 svaki tjedan, a sastojat će se od rockabilly/rock’n’roll/rhytm’n’blues/soul i sličnih zvukova. Ovaj četvrtak imate priliku poslušati u live izdanju kako će to zvučati.

Bronco se bavi puštanjem glazbe još od sredine ’90ih, počevši s gažama u zagrebačkim klubovima te paralelno na radiju Samobor. Kasnije je organizirao svima znane programe “Rockin’ Roll Party”, “Retro-active Lounge”, “Rockabilly Shakeout” , te najnoviji u Vintage Industrial Baru, “Rockabilly Showdown”. Njegovu glazbu slušale su na stotine rasplesanih ljudi u Hrvatskoj i inozemstvu, a čagalo se uz rock’n’roll iz ’50ih I ’60ih, rhythm’n’blues, rockabilly, soul i slične njima. U četvrtak će u izboru glazbe naglasak biti na rhythm’n’bluesu, rock’n’rollu i swingu.

Večer će začiniti članovi kluba Back to Swing koji će vam zasigurno pokazati neke plesne pokrete! Podsjećamo vas da je u Rock Klubu Ribnjak i dalje postavljena izložba fotografija naziva “Teorija kaosa” mladog fotografa Daria Matića.

Najavljujemo i ostale Radio Student-ske četvrtke u Rock Klubu Ribnjak:

13.02. Radio Student predstavlja: Funky love by STANK!
DJs: KutMasta Mirko & Eduard Werft
+ još poneka iznenađenja

20.02. Radio Student predstavlja: Mixtape Sessions w/ Soul Brothers

DJ’s: NoDef, Soul Bader i Slip Mat

**powered by Phat KSET**

27.02. Radio Student predstavlja: Zion Radio

DJ’s: mixLAV Rapaholik, Selekta Baki
+ gosti

(Visited 71 times, 1 visits today)
Be social

Komentari