Istaknuto
05.08.2022.

Vrijeme čitanja: 6 minute Lik Eddieja Munsona na neki je način arhetip i možemo ga svrstati u široku mrežu svojevrsne morfologije priče (gospon Propp, no pun intended), no on je također i tragedija našeg društva koje, iako čvrsto vjerujemo da nije tako, zapravo ne napreduje mnogo.

23.07.2022.

Vrijeme čitanja: 4 minute Nekoliko frendova je išlo slušati Deathhammer na Black Silesia festival u Poljsku. Novi Immolation je i dalje u vrhu death metala, ali nisam se uspio zakačiti. Le Dom je nastupio u Attacku u organizaciji No Balancea. Kad će opet neka korona da se malo smanji učestalost koncerata?

Vizart

The best of Picasso uskoro u Zagrebu!

08.01.2013. Selma PezerovićVrijeme čitanja: < 1 minuta
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Legendarni Picasso, kubist, umjetnik čije se ime sastoji od 23 riječi i veliki ljubitelj žena, stiže u Zagreb! Otvorenje najveće izložbe Picassovih slika i skulptura u ovom dijelu Europe zakazano je za 14. veljače u Klovićevim dvorima u Zagrebu.

Izlošci dolaze iz Muzeja Picasso, stvorenog iz umjetnikove ostavštine i nakon ove izložbe u Zagrebu više nikada neće napustiti pariški muzej. Prognozirana je velika posjećenost izložbi Picassovog stvaralaštva, a kako i ne bi? Jedan od najvećih i najistaknutijih umjetnika 20. stoljeća svojim će djelima obilježiti prvu kulturno-umjetničku polovicu 2013. godine u Zagrebu. Ovo je jedinstvena prilika da se na jednom mjestu, za koje je odabran glavni grad Hrvatske, vide sve faze Picassovog opusa.  Fotografije, slike i skulpture bit će poredane kronološki.  “Čovjek s kapom”, “Dvije žene koje trče plažom”, “Portret Dore Maar” samo su neka od djela koja će hrvatski građani imati priliku vidjeti za nešto više od mjesec dana.

Dio izložbe bit će posvećen i njegovoj kako ju je sam Picasso nazvao “privatnoj muzi” – Dori Maar, umjetnici hrvatskih korijena s kojom nije dijelio političko opredjeljenje, ali koja je odigrala veliku ulogu u njegovom privatnom i umjetničkom životu. Možemo reći da je Picasso na ovaj način vezan za Hrvatsku, jednu od destinacija u kojoj će se ujediniti sva Picassova remek-djela, koja u sklopu pariškog muzeja putuju svijetom 3 godine.  Izložba će biti  otvorena do 2. lipnja 2013. godine.

 

(Visited 90 times, 1 visits today)

Komentari