kina
1. lipnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled novih naslova u kinu u friško načetom lipnju. Blockbusteri su se napokon vratili u kina i tako još više povećali ljetne temperature.

eurosongu
16. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 6 minute Loreen je praktički bila proglašena pobjednicom Melodifestivalena prije njegovog starta. Postavlja se pitanje zbog čega se uopće onda održavao nacionalni izbor ove godine i trošili silni novci koje su radije mogli sačuvati za organizaciju Eurosonga iduće godine.

Glazba

The Cribs misle da Nirvana danas ne bi našla izdavača

Foto: facebook.com/thecribs
Vrijeme čitanja: < 1 minute
Foto: facebook.com/thecribs
Foto: facebook.com/thecribs

Gitarist i pjevač nedavnih zagrebačkih gostiju The Cribs, Ryan Jarman, u intervjuu za britanski celebrity-news portal Bang Showbiz rekao je da misli da bendovi poput Nirvane i Sonic Youtha danas ne bi imali izdavača. Pomalo šokantnu i bahatu izjavu o nekima od najvećih alternativnih bendova svih vremena opravdava mišlju da u današnjoj glazbenoj industriji i odnosu prema glazbi nema dovoljno interesa kod slušatelja i izdavača za istraživanje underground scene, a ako se i pojedini izvođač probije, brzo se prelazi na nekog drugog.
Jarman kaže da današnja publika radije kupuje singlove nego albume, te nema naviku preslušavanja cijelih albuma, a smatra da ne možeš upoznati nekog izvođača ako ne preslušaš cijeli album. Dodaje i da Cribsi najzanimljivije stvari stavljaju na albume, a kao singlove odaberu neku sporednu stvar, iako meni sve njihove pjesme i svi albumi zvuče poprilično isto, svojevrsni tipični gitaristički indie-rock. Tko je u pravu možete se uvjeriti preslušavanjem poprilično hvaljenog prošlogodišnjeg albuma “In the belly of the brazen bull” ili pričekati još koji tjedan na prvi kompilacijski album Cribsa, “Payola”.

(Visited 89 times, 1 visits today)
Be social

Komentari